Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom bea un lapte mai scump

vom-bea-un-lapte-mai-scump

Scumpirea cerealelor se resimte si in industria alimentara si zootehnica, afectate in mod direct. Hrana animalelor este mai scumpa, automat creste productie iar patronatele anunta scumpiri. Este cazul industriei laptelui, unde se preconizeaza cresteri de pret de pana la 30%.


"Pretul laptelui va creste cu 30% pana in iarna pentru ca producatorii trebuie sa-si acopere costurile, iar furajele sunt extrem de scumpe. Exista fermieri care vand direct laptele prin reteaua de automate de lapte sau direct in piata si pot modifica preturile. insa cei care dau laptele catre procesare nu au cum sa modifice preturile decat intr-o intelegere cu procesatorii. Am inteles ca unele fabrici accepta o majorare de pret chiar cu 1 septembrie", a declarat presedintele Partidului Popular (PP) si presedinte al Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein-Ro, Costel Caras.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, este reticent insa. "In ce masura aceasta crestere de preț se va reflecta si prețul pe care consumatorul il gaseste pe raft, vom vedea", a precizat acesta.

La randul sau, Dorin Cojocaru, directorul general al Asociatiei Patronale din Industria Laptelui, spune ca trebuie luata in calcul si puterea de cumparare a romanilor. in opinia sa, costul ridicat de productie va duce la cresterea evaziunii fiscale in sector.

"Se suprapune toata aceasta scumpire materiala si cu cresterea utilitatilor, energie si gaze. Dar sa nu uitam ca piata regleaza pretul final, deci impactul asupra consumatorului iar puterea din ce in ce mai scazuta de cumparare va duce la o reasezare a pietei. Vor apare produse bio false si va creste foarte mult piata neagra. Cred ca acum era momentul sa scada TVA-ul la produsele alimentare", a precizat Dorin Cojocaru pentru Money Channel.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


ONU avertizeaza: faceti-va rezerve de hrana!


Preturile produselor agricole "vor ramane ridicate si vor cunoaste o volatilitate mare in urmatorii zece ani", a declarat directorul general al FAO, Jose Graziano da Silva, recomandand astfel constituirea unor stocuri nationale de produse alimentare de baza, relateaza AFP.

"Pentru a-si asigura securitatea alimentara si pentru a face fata cresterilor de preturi, fiecare tara ar trebui sa isi dezvolte stocuri care sa-i acopere intre o saptamana si o luna nevoile sale", a precizat directorul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

In ciuda acestui context dificil, Graziano da Silva considera ca situatia actuala este "complet diferita" de cea din 2007-2008.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016