Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

„Fermierii cu sutana”, pe lista neagra a APIA

fermierii-cu-sutana-pe-lista-neagra-a-apia

De anul viitor, manastirile si alte lacasuri de cult care solicita subventii pentru suprafetele agricole, vor fi nevoite sa aduca dovada faptului ca sunt „fermieri activi”.


Ca urmare a numarului in continua crestere de cereri pentru subventii venite din partea manastitilor, bisericilor si altor lacasuri de cult, oficialii de la APIA si-au propus sa fie mai circumspecti la acordarea de ajutoare acestei categorii de „fermieri”, primind si numeroase semnale ca nu intotdeauna, terenurile pentru care se acorda subventiile au destinatie agricola.
 
Conform evidentelor Agentiei pentru Plati si Investitii in Agricultura, anul trecut s-au primit pe adresa institutiei nu mai putin de 2.315  cereri unice de plata pe suprafata venite din partea unor astfel de institutii apartinand Bisericii, suprafata totala a terenurilor pentru care s-au solicitat subventii fiind de 23.853 de hectare, iar valoarea subventiilor depasind 5 milioane de euro. In mare parte, respectivele lacasuri de cult au primit subventiile, insa au fost primite unele semnale ca nu in toate cazurile, agricultura este una dintre ocupatiile de baza ale monahilor.
 
Pentru ca nimeni nu dorea sa se puna rau cu Biserica si sa puna la indoiala buna credinta si cuvantul reprezentantilor manastirilor si celorlalte lacasuri de cult, subventiile au fost acordate pana acum in baza documentelor primite de la solicitanti, insa de anul viitor, directorul general al APIA, Dorel Benu, este decis sa schimbe politica si sa solicite din partea reprezentantilor Bisericii dovada ca sunt fermieri activi si ca lucreaza intr-adevar terenurile pe care le detin si pentru care solicita subventii.
 
„Pe aceasta cale dorim sa atragem atentia acestei categorii de fermieri ca, incepand cu anul 2015, este necesar sa poata dovedi calitatea de fermier activ pentru a obtine plati pe suprafata in conformitate cu prevederile Regulamentului UE din 2013. Pentru a putea dovedi calitatea de fermier activ, institutiile de cult trebuie sa aiba in obiectul de activitate activitati agricole conform clasificarii CAEN sau sa poata dovedi cu documente ca desfasoara propria activitate agricola” a declarat pentru Mediafax Dorel Benu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In demersul sau, directorul APIA este sustinut si de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, care a anuntat recent  ca se va intocmi la nivelul ministerului  o „lista neagra” pe care vor fi trecuti fermierii inactivi si institutiile care solicita subventii fara a lucra terenurile respective. Mai intai va fi definit concret conceptul de „fermier activ”, dupa care lista va fi gata pana la finele acestui an, urmand ca cei trecuti pe ea, fie „laici”, fie reprezentanti ai Bisericii, sa nu mai primeasca platile pe suprafata, daca nu fac dovada ca isi lucreaza pamantul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016