Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

110,5 milioane de euro pentru ajutoarele nationale tranzitorii si schemele de sprijin cuplat

1105-milioane-de-euro-pentru-ajutoarele-nationale-tranzitorii-si-schemele-de-sprijin-cuplat

Guvernul a aprobat hotararea privind aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat in sectorul vegetal, precum si pentru stabilirea cuantumului acestora pe anul 2015.


Actul normativ stabileste valoarea totala a sprijinului financiar la suma de 110,5 milioane de euro, din care 105,7 milioane de euro reprezinta schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal si 4,318 milioane de euro, plafonul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal.
 
Schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal se acorda agricultorilor din sectorul vegetal pentru culturi de soia, lucerna, mazare boabe pentru industrializare, fasole boabe pentru industrializare, canepa pentru ulei si fibre, orez, samanta de cartof, hamei, sfecla de zahar, tomate si castraveti pentru industrializare (cultivate in camp), tomate, castraveti, ardei, varza pentru consum in stare proaspata si castraveti pentru industrializare (cultivate in sere si solare), prune, mere, cirese, visine, caise, zarzare pentru industrializare, cartof timpuriu pentru industrializare.
 
Ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul vegetal se acorda fermierilor pentru culturile de in si canepa pentru fibra, tutun, hamei si sfecla de zahar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cuantumurile pe hectar se calculeaza prin raportarea sumelor stabilite prin acest act normativ la suprafetele eligibile din baza de date a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, pe fiecare cultura in parte.
 
Fondurile necesare platii schemelor de sprijin cuplat in sectorul vegetal se acorda din venituri din privatizare, urmand a fi ulterior recuperate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura, iar cele pentru ajutoarele nationale tranzitorii de la bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Potrivit OUG nr 3/2015, beneficiarii platilor in cazul masurilor de sprijin cuplat sunt „fermierii activi”, iar in cazul ajutoarelor nationale tranzitorii nefiind necesar ca acestia sa detina calitatea de „fermier activ”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 78 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016