Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobat cuantumul subventiilor care se vor plati din 16 octombrie

a-fost-aprobat-cuantumul-subventiilor-care-se-vor-plati-din-16-octombrie

In ultima sedinta de guverna fost aprobata hotararea privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al platii unice pe suprafata, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.


Prin adoptarea acestei hotarari, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va putea acorda, incepand cu 16 octombrie 2018, plati in avans in cadrul schemelor de plati directe din sectorul vegetal si zootehnic intr-un procent conform reglementarilor comunitare in vigoare la data efectuarii platilor in avans. 
 
Platile prevazute in actul normativ se acorda potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2018 si 2019.
 
Prin acest act normativ au fost aprobate cuantumurile pentru platile directe in sectorul vegetal, respectiv schema de plata unica pe suprafata (102,5 euro/ha), plata redistributiva pentru intervalele intre 1 ha si 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) si peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv (50,3 euro/ha), plata pentru inverzire (58,2 euro/ha) si plata pentru tinerii fermieri (25,8 euro/ha). Aceste cuantumuri se pot majora sau diminua pentru incadrarea in plafonul financiar alocat, pe baza suprafetelor determinate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru speciile ovine/caprine, platile directe pentru schema de sprijin cuplat au un plafon alocat de 56.100.000 euro.
 
Cuantumurile pentru platile directe se calculeaza de catre APIA prin raportarea plafoanelor la suprafetele determinate si la efectivul de animale eligibile.
 
Incepand cu data de 1 decembrie 2018, APIA va efectua platile corespunzatoare diferentei intre plafonul financiar al fiecarei scheme prevazute in prezentul act normativ si cuantumul calculat si acordat in avans in conditiile indeplinirii de catre beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.
 
Platile se fac in lei, utilizand cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie 2018 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C (4,6638 lei).
 
Aplicarea prevederilor prezentului act normativ va permite beneficiarilor platilor sa-si elaboreze propriul plan de afaceri si programul de dezvoltare pe termen scurt, in conditiile cunoasterii nivelului sumelor pe care urmeaza sa le primeasca.
 
Acordarea de plati in avans incepand cu data de 16 octombrie 2018 va asigura fermierilor capitalul financiar necesar pentru derularea la timp si in cele mai bune conditii a activitatilor specifice agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016