Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR aloca prin PNDR 10,5 milioane de euro pentru fermierii care se asociaza pentru a forma lanturi scurte de aprovizionare

afir-aloca-prin-pndr-105-milioane-de-euro-pentru-fermierii-care-se-asociaza-pentru-a-forma-lanturi-scurte-de-aprovizionare

Agentia a anuntat ca cererile pentru finantare pot fi depuse de fermieri pana la sfarsitul acestei luni.


Cererile pentru finantarea proiectelor de investitii privind cooperarea intre actorii din lantul de aprovizionare in sectorul agricol, dar si cel pomicol, pot fi depuse la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale pana in data de 31 iulie 2016, iar alocarea bugetara este de 10,5 milioane de euro.
 
Alocarea bugetara disponibila pentru aceste doua submasuri in aceasta sesiune anuala aferenta lui 2016 este de 10,5 milioane de euro, impartita astfel: pentru sectorul agricol fondurile disponibile in aceasta sesiune sunt de 7 milioane de euro, iar pentru sectorul pomicol sunt de 3,5 milioane de euro. Valoarea sprijinului este de maxim 100.000 euro per beneficiar iar sprijinul este 100% nerambursabil.
 
Pragul minim de depunere este de 10 puncte. Modalitatea de depunere a proiectelor este cea online pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Obiectivul acestor submasuri este acela de a promova cooperarea intre actorii locali, in scopul comercializarii produselor agroalimentare prin intermediul lanturilor scurte de aprovizionare. Ambele submasuri sustin atat cooperarea dintre fermieri, procesatori, comercianti alimentari cu amanuntul, restaurante, hoteluri si alte forme de cazare in mediul rural, cat si realizarea de parteneriate cu organizatii neguvernamentale si autoritati publice.
 
Cei interesati pot consulta Ghidul Solicitantului, publicat pe pagina oficiala de internet a Agentiei, la sectiunea dedicata submasurilor sM 16.4 (pentru sectorul agricol) si sM 16.4a (sectorul pomicol) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 (PNDR 2020).
 
Aceste masuri sunt in linie cu Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate, lansat in februarie 2016, si care incurajeaza cooperarea si asocierea in domeniul agricol, pe toate nivelurile. Pachetul de masuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la sectiunea Obiective, subsectiunea Strategii-Politici-Programe.
 
Sprijinul financiar prin sM 16.4 si sM 16.4a se acorda pentru acoperirea costurilor de cooperare si realizare de investitii tangibile si/sau intangibile, in scopul promovarii unor proiecte comune care implica cel putin doua entitati care coopereaza pentru crearea sau dezvoltarea unui lant scurt de aprovizionare sau a unor piete locale (cu produse agro-alimentare).
 
Sunt eligibile activitatile de promovare referitoare la crearea sau dezvoltarea unui lant scurt (sau a mai multor lanturi scurte) de aprovizionare si la piata locala deservita de acest lant/aceste lanturi.
 
Beneficiari eligibili sunt parteneriatele constituite in baza unui Acord de Cooperare format din cel putin un partener din categoriile (fermieri, microintreprinderi si intreprinderi mici, organizatii neguvernamentale, consilii locale, unitati scolare, inclusiv universitatile de profil, unitatile sanitare, de agrement si de alimentatie publica) si cel putin un fermier sau un grup de producatori/o cooperativa care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol sau pomicol, in functie de submasura. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.79 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016