Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt APIA despre stadiul platii subventiilor

anunt-apia-despre-stadiul-platii-subventiilor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca ieri, 18 august 2016, la sediul institutiei a avut loc o videoconferinta condusa de Achim Irimescu, in care a fost analizat in detaliu fiecare judet in parte, stadiul autorizarii si al platilor efectuate pentru cererile unice de plata.


Cu aceasta ocazie directorii executivi ai centrelor judetene si-au asumat termenele pana la care vor finaliza autorizarea platilor pentru cererile de plata fara probleme deosebite care tin de dezvoltarea aplicatiei sau de necesitatea clarificarilor cu fermierii pentru erorile depistate. Termenele asumate se intind cel mult pana la jumatatea saptamanii viitoare, in functie de numarul de dosare din fiecare judet, cu conditia sa nu apara erori informatice. In urma acestei videoconferinte, in cursul zilei de ieri, au fost autorizati la plata 4.214 fermieri, urmand ca astazi sa se emita ordinele de plata pentru acestia.

Facem precizarea ca pana la data de 18.08.2016, din totalul de 944.075 cereri unice de plata aferente Campaniei 2015 au fost emise ordine de plata pentru 96,63% din cereri, reprezentand un numar de 912.296 (pentru cel putin o schema de plata). In ceea ce priveste diferenta ramasa la aceasta data, respectiv 31.779 cereri aflate pe fluxul de autorizare, doar pentru 1,6% din numarul total de cereri primite, respectiv pentru 15.572 cereri, nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata.

Suma totala autorizata la plata este de 1.901,33 milioane euro din care efectiv platita in conturile fermierilor este suma de 1.877,60 milioane euro, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), cu urmatoarele sume:

    - 1.393,18 euro din FEGA;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

    - 210,82 euro din FEADR;
    - 273,60 euro de la Bugetul National.

Precizam ca pe langa sumele de mai sus in anul 2015, s-au facut plati si pentru Masura 214 – “Plati privind agromediu” in valoare de 15,5 milioane euro.

Reiteram faptul ca Agentia depune toate eforturile pentru a finaliza in aceasta luna platile aferente Campaniei 2015 pentru schemele din sectorul zootehnic si pe aceasta cale facem apel catre toti fermierii carora le sunt trimise notificari pentru clarificarea datelor din cererea unica de plata sa se prezinte urgent cu documentele solicitate.

In Anexa este prezentata situatia privind autorizarea si platile pana la data prezentei in cadrul Campaniei 2015 pentru cererile unice de plata, schemele de plata din sectorul zootehnic si vegetal.



Facem precizarea ca din cele 15.572 cereri unice de plata pentru care nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata, 6.891 sunt cereri ale fermierilor care, conform termenelor asumate de APIA de comun acord cu acestia, vor intra la plata pana la sfarsitul lunii august, astfel:

    - 3.863 cereri sunt ale fermierilor selectati la controlul pe teren pentru sectorul zootehnic si incepand cu data de 24.08.2016 vor intra la plata;
    - 3.028 cereri sunt ale fermierilor ale caror erori aparute in cadrul controalelor administrative necesita completarea sistemului cu noi formulare pentru rezolvarea erorilor sau noi clarificari ale codurilor de eroare, iar incepand cu data de 27.08.2016 vor intra la plata.

De asemenea, aducem la cunostinta opiniei publice faptul ca, pe parcursul controalelor administrative, functionarii APIA care administreaza cererile unice de plata trebuie sa notifice fermierii pentru clarificarea erorilor din cererile de plata. Astfel, la aceasta data, pentru cererile in care au fost solicitate plati pe sectorul zootehnic este necesara clarificarea unui numar de 10.049 erori cu 1.288 fermieri.






Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.11 din 47 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016