Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: 14 mai, data limita pentru depunerea declaratiilor cu livrarile de lapte

apia-14-mai-data-limita-pentru-depunerea-declaratiilor-cu-livrarile-de-lapte

Anuntul ii vizeaza pe producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe si operatorii care achizitioneaza lapte.


Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala conform informatiilor din Caietul fermierului. Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota. Caietul fermierului trebuie pastrat timp de 3 ani de la sfarsitul anului de cota.
 
Cumparatorii de lapte trebuie sa depuna la Centrele judetene APIA declaratia anuala privind cantitatea de lapte achizitionata in anul de cota 2014/2015, termenul limita fiind tot 14 mai 2015.
 
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura atentioneaza operatorii economici si producatorii de lapte ca orice intarziere in depunerea declaratiilor anuale va bloca depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului cuplat in sectorul zootehnic pentru vacile de lapte, respectiv a cererii unice de plata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, APIA informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii de lapte de vaca ca de la data de 1 aprilie 2015 a fost eliminat regimul cotelor de lapte. 
 
Astfel, au aparut noi reglementari legale privind livrarea laptelui de la producator catre prim-cumparatorul de lapte, dupa cum urmeaza:
- orice livrare de lapte pe teritoriul Romaniei se poate efectua doar in baza unui contract incheiat intre parti;
- orice livrare de lapte in afara contractului se sanctioneaza conform legii;
- incepand cu 1 mai 2015, operatorii economici care achizitioneaza lapte de la producatori trebuie sa declare, pana pe data de 15 a fiecarei luni, cantitatea de lapte achizitionata de la producatori in luna precedenta; 
- pentru a putea rezista pe piata laptelui si pentru a creste puterea de negociere a pretului laptelui cu prim-cumparatorii, producatorii trebuie sa se constituie in organizatii de producatori;
- pentru a fi recunoscute, organizatiile de producatori din sectorul laptelui si al produselor lactate, trebuie sa depuna cererea de recunoastere insotita de documentele anexe la centrele judetene APIA de care apartin;
- organizatia de producatori recunoscuta poate negocia, in numele producatorilor membrii ai acesteia, contractele de livrare pentru laptele crud.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016