Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a emis ordine de plata pentru 96,5 la suta din cererile pentru subventii

apia-a-emis-ordine-de-plata-pentru-965-la-suta-din-cererile-pentru-subventii

In acelasi timp, mai exista 15.572 de cereri pentru care nu au fost efectuate plati pentru niciuna din schemele de plata.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca la data de 16 august, din totalul de 944.075 de cereri unice de plata aferente Campaniei 2015 au fost emise ordine de plata pentru 96,5% din cereri, reprezentand un numar de 911.228 (pentru cel putin o schema de plata).
 
In ceea ce priveste diferenta ramasa, respectiv 32.847 cereri aflate pe cursul de autorizare, doar pentru 1,6%, respectiv 15.572 cereri, nu au fost efectuate plati pe niciuna din schemele de plata. Suma totala autorizata la plata este de 1.868,76 milioane euro din care efectiv platita in conturile fermierilor este suma de 1.854,56 milioane euro, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), cu urmatoarele sume: - 1.381.994.982,13 euro din FEGA; - 208.333.225,09 euro din FEADR; - 264.244.816,52 euro de la Bugetul National. Precizam ca pe langa sumele de mai sus in anul 2015, s-au facut plati si pentru Masura 214 – “Plati privind agromediu” in valoare de 15,5 milioane euro.
 
Referitor la efectuarea platilor in cursul lunii august pentru schemele ANT si SCZ, angajamentul APIA a fost facut in conditiile in care totul ar fi functionat perfect.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Au aparut insa o serie de dificultati in autorizarea platilor pentru zootehnie, rezultate in procesul de control administrativ si de autorizare a cererilor care nu erau previzibile la data angajamentului:
1. situatii care au necesitat prezentarea altor documente doveditoare de catre fermieri;

2. fermieri care nu au putut prezenta documentele doveditoare privind miscarea animalelor si inregistrarea produsilor la vacile de lapte;

3. intarzierea alimentarii conturilor APIA cu sumele din FEADR si imposibilitatea reinstrumentarii unor cereri cu solicitari in sector zootehnic;

4. identificarea necesitatii completarii sistemului cu un nou formular pentru rezolvarea erorilor de operare, necesar pentru remedierea urmatoarelor erori: - lipsei unei cifre din crotalie, - inversarea de cifre din crotalie, - lipsa inregistrarii datei de iesire in formularul de cerere.

5. fermierii notificati pentru remedierea erorilor nu s-au prezentat cu documentele solicitate pentru: - lipsa unei cifre din crotalie, - inversare de cifre din crotalie, - lipsa inregistrare data de iesire in formularul de cerere, - completarea anexei de preluare a animalelor pe baza certificatului de mostenitor, - schimbarea formei de organizare din PF in SC/PFA/II/IF, - prezentarea unui document notarial privind mostenirea, - clarificari privind documentele de livrare a laptelui (sprijin cuplat), - prezentarea contractului cu un cumparator de lapte crud recunoscut de APIA, dupa eliminarea cotelor de lapte (1 aprilie 2015), - neprezentarea documentelor de vanzare lapte pentru persoanele fizice, carnet de comercializare si atestat de producator, - neprezentarea documentelor de livrare pentru producatorii de lapte care isi proceseaza singuri laptele (nu au documente de livrare si nu se autofactureaza), - existenta de crotalii solicitate la plata in mai multe cereri (ANT8).

6. volumul mare de accesari ale aplicatiei, din Campania 2015 si respectiv Campania 2016, a condus la o performanta scazuta a aplicatiei, in data de 11.08.2016 si in primele ore ale zilei de 12.08.2016. Problema a fost rezolvata prin reconfigurarea infrastructurii si suplimentarea resurselor hardware. Avand in vedere toate aceste solicitari de clarificare, precum si raspunsurile primite pe parcurs de la fermieri, se va accelera procesul de autorizare a platilor pe masura ce fermierii vor raspunde la clarificarile solicitate. Agentia face eforturi pentru finalizarea in aceasta luna a platilor aferente Campaniei 2015 pentru schemele din sectorul zootehnic. Pe aceasta cale facem apel catre toti fermierii carora le sunt trimise notificari pentru clarificarea datelor din cererea unica de plata sa se prezinte urgent la APIA cu documentele solicitate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 31 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016