Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Crescatorii de animale mai au de asteptat pana sa isi poata depune cererile unice

apia-crescatorii-de-animale-mai-au-de-asteptat-pana-sa-isi-poata-depune-cererile-unice

Conform directorului general al agentiei, sistemul informatic nu este la acest moment capabil sa preia cereile, fiind necesara implementarea unor dezvoltari informatice.


Desi ne aflam in plina perioada de depunere a cereilor unice pentru subventii, crescatorii de animale nu pot face acest lucru din cauza unor deficiente aparute la sistemul informatic pe care APIA il foloseste pentru a le inregistra cererile.
 
In acest context, crescatorii de animale nu au intarziat sa isi manifeste nemultumirea fata de situatia creata, nemultumire accentuata de faptul ca responsabilii din cadrul APIA nu le pot comunica o data exacta de la care isi vor putea depune cereile unice.
 
Conform directorului general al agentiei, Mihai Putinei, este nevboie de impelementarea unor dezvoltari informatice, intrucat sistemul actual nu este functional in acest moment si nu poate inrefistra cererile venite din partea fermierilor din sectorul zootehnic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Seful APIA mai spune ca se lucreaza la imnplementarea acestor dezvoltari , insa nu a putut preciza o data precisa la care problema va fi rezolvata, dar le-a transmis fermierilor ca vor fi informati imediat c e va deveni din nou posibila depunerea cereilor unice in cazul lor.
 
Problema principala consta in preluarea bazei de date de la ANSVSA privitoare la animalele eligibile pentru palta, aceeasi problema aparand si in cazul ajutoarelor nationale tranzitorii.
 
In acest timp, crescatorii de animale se tem ca nu vor mai avea timpul necesar sa depuna cereile respectivem in conditiile in care, spun ei, acestea sunt destul de dificil de completat, iar termenul limita este data de 15 iunie.
 
Nici femierii din sistemul vegetal nu sunt scutiti de probleme, in cazul lor sistemul online folosit de APIA avand o problema in ce priveste accesarea masurilor de agromediu.
 
Fermierii care lucreaza mai mult de 10 ha de teren arabil, care intentioneaza sa acceseze masurile de agromediu, vor putea depune cererile saptamana viitoare in functie de programarile facute, a mai anuntat seful de la APIA. In aceasta situatie, potrivit datelor APIA, sunt 50.000 de fermieri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016