Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA incearca sa achite subventiile la motorina cu o luna mai devreme

apia-incearca-sa-achite-subventiile-la-motorina-cu-o-luna-mai-devreme

Anuntul a fost facut in contextul in care tot mai multi fermieri sunt nemultumiti ca nu si-au primit inca subventia pentru combustibil aferenta ultimului trimestru din anul trecut.


Fermierii care asteapta sa isi primeasca subventiile pentru motorina aferente trimestrului IV al anului trecut, ar putea beneficia de aceste plati pana la sfarsitul acestei luni, desi termenul limita este data de 30 iunie.
 
Anuntul a fost facut recent de seful APIA, in contextul in care creste numarul fermierilor nemultumiti ca nu li-a s-au achitat inca platile restante, desi termenul limita pentru depunerea cererilor a fost data de 27 februarie.
 
Pentru marii fermieri ajutoarele de stat pentru motorina pe care le au de recuperat de la APIA depasesc si 40.000 de lei, in cazul unei ferme de productie vegetala intinsa pe 1.500 – 2.000 ha. Desi termenul legal prevazut pentru plata acestui ajutor este 30 iunie 2015, fermierii sunt nemultumiti si ar fi vrut ca banii sa fie deja in conturile lor inca din luna aprilie, sa-si poata acoperi cheltuielile generate de campania de primavara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mihai Putintei, seful APIA, spune ca a fost nevoie de mai mult timp pentru verificarea solicitarilor depuse, functionarii agentiei fiind ocupati cu cererile pentru plata ajutorului national tranzitoriu in zootehnie.
 
A urmat apoi achitarea ajutorului national tranzitoriu din sectorul vegetal, diferente neachitate la hectar de anul trecut. Apoi, lucrurile s-au complicat cu cererea unica, iar seful APIA a promis ca se incearca plata subventiilor pentru motorina pana la sfarsitul unii mai.
 
Pe 8 aprilie, guvernul a alocat suma de 200 de milioane de lei din care ar fi trebuit achitat si ajutorul de stat pentru motorina, dar si alte subventii cum a fost ANT. APIA a achitat ANT tuturor crescatorilor de animale, ANT vegetal si au ramas neachitate subventiile la motorina.
 
Plata ajutorului de stat  la motorina se acorda sub forma de rambursare in limita bugetului anual aprobat. Suma totala alocata schemei de ajutor este de 162.673,75 mii lei. Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda este de 90.500,00 mii litri.
 
In cazul in care cantitatile solicitate in cereri depasesc aceasta cantitate, cuantumul platilor se reduce proportional. Cererile de plata cuprind informatii cu privire la suprafetele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale, pe lucrarile de imbunatatiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat.
 
Cererea este insotita de o situatie centralizatoare privind cantiatile de motorina utilizate in agricultura in trimestrul IV al anului 2014 si de documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitatile de motorina cumparate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016