Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA va achita pana la sfarsitul saptamanii toate platie catre agricultori

apia-va-achita-pana-la-sfarsitul-saptamanii-toate-platie-catre-agricultori

Este vorba de avansurile la subventii, banii urmand a fi recuperati de stat anul incepand de anul viitor din fondurile Comisiei Europene.


Actiunea de plata a avansurilor la subventii catre fermieri este in plina desfasurare, reprezentantii APIA anuntand ca pana in prezent au fost achitate 510 milioane de euro, si ca pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi efectuate toate platile.
 
Acest fapt a fost exploatat electoral de premierul victor Ponta, aflat in plina cursa catre fotoliul prezidential, care a tinut sa anunte acest termen de finalizare a platilor, cu prilejul deschiderii targului Indagra.
 
„Inteleg ca pana astazi s-au platit deja avansurile la plati directe, in jur de 510 milioane de euro si pana la sfarsitul saptamanii se plateste tot ceea ce am promis ca plati directe, urmand ca in ianuarie sa recuperam banii de la Comisia Europeana”, a anuntat Ponta cu aceasta ocazie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

cu gandul la alegerile de duminica, acesta a mai precizat ca 2013-2014 sunt intr-adevar anii cei mai buni pentru agricultura, cu subventii marite, cu productii mai mari si cu faptul ca suntem exportator net si acesta fiind un lucru extrem de important „pentru dezvoltarea noastra in continuare”.
 
Intreaga suma pe care agentia o are disponibila pentru plata acestor avansuri este de 680 de milioane de euro, care vor ajunge la peste un milion de fermieri ce s-au aratat interesati pentru obtinerea de subventii.
 
Agentia de Plati si Interventie in Agricultura vireaza in conturile agricultorilor cate 79 de euro pentru fiecare hectar aflat in exploatatie, iar restul banilor urmeaza sa fie achitati in prima parte a anului viitor.
 
Potrivit actului normativ aprobat recent de Guvern privind stabilirea pentru acest an a cuantumului platilor directe unice pe suprafata, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, platile care se acorda pentru anul 2014 in sectorul vegetal, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, se fac in cadrul urmatoarelor scheme:
a) schema de plata unica pe suprafata – cuantum maxim 156,89 euro/ha;
b) schema de plata separata pentru zahar – cuantum maxim 379,17 euro/ha;
c) schema de plata specifica pentru orez din zonele defavorizate, altele decat zona montana – 300,00 euro/ha.

Plaţile se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2014 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, din 1 octombrie 2014.

Sumele totale necesare aplicarii schemelor de plati sunt alocate temporar din veniturile din privatizare in lei şi in valuta, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului si contul curent in valuta al Ministerului Finantelor Publice, urmand sa fie decontate ulterior de Comisia Europeana, din Fondul European pentru Garantare in Agricultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016