Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avansul pentru platile directe se majoreaza anul acesta la 70%

avansul-pentru-platile-directe-se-majoreaza-anul-acesta-la-70

Comisia Europeana pregateste masuri de aprobare a platii in avans a subventiilor agricole pe suprafata, astfel ca fermierii afectati de seceta vor putea sa primeasca in octombrie 70%-85% din plata, in loc de 50%, iar in decembrie restul de bani.


Potrivit Comisiei Europene, agricultorii vor putea primi pana la 70% din plata lor directa si 85% din platile in cadrul programului de dezvoltare rurala, incepand de la jumatatea lunii octombrie 2018, in loc sa astepte pana in decembrie pentru a-si primi subventiile. In mod traditional, la jumatatea lunii octombrie se acorda 50% din plati, iar in decembrie restul.
 
„Avand in vedere dificultatile intampinate de agricultorii europeni afectati de seceta in aceasta vara, Comisia Europeana continua sa actioneze pentru a oferi sprijin practic sectorului. Se va acorda o flexibilitate suplimentara pentru a ajuta fermierii sa furnizeze hrana suficienta pentru animalele lor”, arata un comunicat al Comisiei Europene.
 
Comisia Europeana a prezentat un pachet suplimentar de actiuni menite sa sporeasca disponibilitatea resurselor furajere pentru animale, una dintre principalele provocari cu care se confrunta agricultorii afectati de seceta.
 
De asemenea, Comisia Europeana a mai precizat ca aceste propuneri vin in completarea dispozitiilor deja disponibile pentru astfel de circumstante.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„In toate cazurile, Comisia se asigura ca toate aceste masuri sunt puse in aplicare in mod proportional, tinand cont de preocuparile legate de mediu. De exemplu, in conformitate cu normele existente privind ajutoarele de stat, se pot acorda ajutoare de pana la 80% din prejudiciile cauzate de seceta (sau pana la 90% in zonele cu constrangeri naturale), sub rezerva anumitor conditii specifice. Achizitionarea de furaje poate beneficia de ajutor ca fiind fie daune materiale, fie pierderi de venit”, precizeaza sursa citata.
 
Potrivit Comisiei, despagubirea pentru daune poate fi acordata, de asemenea, fara a fi necesara notificarea institutiei - asa-numitul ajutor de minimis -  cu sume de pana la 15.000 de euro/agricultor pe o perioada de trei ani. De asemenea, „exista posibilitati de salvare in cadrul dezvoltarii rurale, inclusiv finantarea recoltarii pasunilor, de exemplu, sau compensarea pierderilor”.
 
„Propunerile au fost transmise statelor membre reunite intr-o sedinta a Comisiei. Acestea ar trebui sa fie votate in zilele urmatoare si adoptate oficial pana la sfarsitul lunii septembrie. Masurile se vor aplica retroactiv”, a mai anuntat Comisia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016