Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avansurile pentru subventii au ajuns la peste o jumatate de milion de fermieri

avansurile-pentru-subventii-au-ajuns-la-peste-o-jumatate-de-milion-de-fermieri

In total, au fost depuse peste 855.000 de cereri unice de plata pentru o suprafata de 9,7 milioane de hectare, inregistrandu-se o depasire cu 250.000 de hectare fata de anul 2017.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a platit peste 600 de milioane de euro din avansurile pe suprafata pentru un numar de peste 500.000 de fermieri, dupa cum a declarat, Paul Eduard Kmen, director general adjunct al institutiei.
 
„In anul 2018, incepand cu 16 octombrie, APIA este in plina campanie de plata a avansului pentru cererile depuse in acest an, iar pana la aceasta data am platit peste 500.000 de fermieri cu aproximativ 600 de milioane de euro. Continuam aceasta plata pana pe 30 noiembrie, iar dupa data de 1 decembrie vom incepe plata regulara, adica plata finala care este datorata fermierilor pentru cererile depuse. Incercam sa platim cat mai multi fermieri, in cat mai scurt timp pentru ca ei au nevoie de bani. Ne vom tine de acel calendar prin care am stabilit sa facem plata tuturor subventiilor pana la data de 30 martie 2019 n.r.”, a precizat acesta.
 
Paul Eduard Kmen a mai declarat ca, pentru anul 2017, agentia a platit fermierilor peste 2,8 miliarde de euro, din care aproape 200 de milioane de euro au fost masuri de piata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pana pe data de 15 octombrie, cand se termina anul financiar, APIA a platit pentru campania din 2017, peste 2,8 miliarde de euro, din care aproape 200 de milioane de euro au fost masuri de piata. APIA plateste aceste sume din trei fonduri: din FEGA, platile directe si sprijinul cuplat pentru sectorul zootehnic si vegetal, masuri de piata si promovarea produselor agricole pe terte piete, din FEADR platim masuri delegate din PNDR pe agromediu, impaduriri si silvo-mediu si masuri de cresterea bunastarii animalelor, iar din bugetul national, platile tranzitorii si alte forme de sprijin”, a spus directorul general adjunct al APIA.
 
Fermierii romani au depus in perioada 1 martie - 15 mai peste 855.000 de cereri unice de plata pentru o suprafata de 9,7 milioane de hectare, inregistrandu-se o depasire cu 250.000 de hectare fata de anul 2017. Anul trecut au fost depuse 884.464 cereri, pentru o suprafata de 9,545 milioane hectare.
 
Plafonul alocat Romaniei pentru platile directe, prevazut in regulamentul Comisiei Europene, este 1,912 miliarde de euro pentru campania din 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016