Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cuantumurile subventiilor pe care le vor primi fermierii

care-sunt-cuantumurile-subventiilor-pe-care-le-vor-primi-fermierii

Platile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana în data de 30 septembrie 2015 si publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2015.


MADR a publicat documentul care stabileste cere vor fi cuantumurile platii unice pe suprafata, platii redistributive si intervalele de suprafata pentru care se acorda aceasta, platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, platii pentru tinerii fermieri si a plafonului si cuantumului ajutoarelor nationale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil.
 
Conform acestui document, sumele alocate fermierilor vor fi inpartite dupa cum urmeaza :
- Schema de plata unica pe suprafata – 79,7392 euro/ha
- Plata redistributiva 1 – 5 ha inclusiv – 5,0000 euro/ha
- Plata redistributiva peste 5 si pana la 30 ha inclusiv – 51,0789 euro/ha

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Plata pentru înverzire – 59,1277 euro/ha
- Plata pentru tinerii fermieri – 19,9348 euro/ha
 
Beneficiarii platilor care se efectueaza în cadrul schemelor de plati prevazute la art.1 alin.(1) si alin. (3), sunt cei prevazuti la art. 7 alin. (1), (2) si (21) si la art.12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica în agricultura în perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere în agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita în continuare ordonanta.
 
Platile directe prevazute la art.1 alin.(1) si ANT 1 prevazute la art.1 alin. (3) se acorda potrivit prevederilor ordonantei si Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, conditiilor specifice si a modului de implementare a schemelor de plati prevazute la art. 1 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica în agricultura în perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere în agricultura, precum si a conditiilor specifice de implementare pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole, prevazute în Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Culturile amplasate pe teren arabil sunt:
-cereale pentru boabe: grâu, secara, orz, orzoaica, porumb boabe, sorg, orez si alte cereale;
-leguminoase pentru boabe: mazare, fasole si alte leguminoase pentru boabe;
-radacinoase: cartofi, sfecla de zahar, radacinoase furajere si alte radacinoase;
-plante industriale din care: plante textile: in pentru fibra, cânepa pentru fibra, plante uleioase: floarea soarelui, rapita, soia boabe, in pentru ulei, alte plante industriale: tutun, plante medicinale si aromatice;
-legume: tomate, ceapa uscata, usturoi uscat varza alba, ardei, pepeni verzi si galbeni, si alte legume;
-furaje verzi în teren arabil: furaje verzi anuale, furaje verzi perene (lucerna, trifoi) si alte furaje verzi în teren arabil;
-capsunerii;
-loturi semincere;
-alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere si solarii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 88 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016