Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care va fi cuantumul subventiilor pentru campania 2017

care-va-fi-cuantumul-subventiilor-pentru-campania-2017

MADR a lansat in dezbatere publica un proiect legislativ in acest sens in care sunt prevazute sumele ppropuse pentru a fi acordate fermierilor.


Textul intregral al proirectului de lege propus de MADR este urmatorul, cu precizarea ca acesta mai poate suferi unele modificari pana la adoptare:
 
Se aproba cuantumul platilor directe in sectorul vegetal, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare si se acorda pentru anul de cerere 2017, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, prin aplicarea urmatoarelor scheme: a) schema de plata unica pe suprafata; b) plata redistributiva; c) plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, denumita in continuare plata pentru inverzire; d) plata pentru tinerii fermieri.
 
Se aproba intervalele de suprafata pentru care se acorda plata redistributiva pentru anul de cerere 2017, respectiv: a) primul interval: intre 1 ha si 5 ha, inclusiv; b) al doilea interval: peste 5 ha si pana la 30 ha, inclusiv.
 
Se aproba plafoanele aferente platilor pentru ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic, care se acorda pentru anul de cerere 2017, astfel: a) 24.081,014 mii euro pentru schema decuplata de productie, specia bovine, in sectorul lapte; b) 101.200,897 mii euro pentru schema decuplata de productie, specia bovine, in sectorul carne; c) 50.783,642 mii euro pentru schema cuplata de productie, speciile ovine/caprine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cuantumul ajutoarelor nationale tranzitorii prevazute la art.4 se calculeaza astfel: a) prin raportarea sumei prevazute la art. 3 lit. a) la cantitatile de lapte livrate si/sau vandute direct eligibile; b) prin raportarea sumei prevazute la art. 3 lit. b) la efectivele de bovine eligibile; c) prin raportarea sumei prevazute la art. 3 lit. c) la efectivele de femele ovine/caprine eligibile.
 
Se aproba plafonul de 48.500 mii euro, aferent platii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, care se acorda pentru anul 2017.
 
Cuantumul pentru schema de sprijin cuplat prevazuta la alin. (1) se calculeaza prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile.
 
Incepand cu data de 16.10.2017 Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans in cadrul schemelor de plati directe prevazute la art. 1 si 5, intr-un procent conform reglementarilor comunitare in vigoare la data efectuarii platilor in avans.
 
Avansurile pentru schemele de plati prevazute la art. 3 se acorda incepand cu aceeasi data si in acelasi procent ca cele aplicate la alin. (1). Incepand cu data de 1 decembrie 2017 se va acorda plata regulara.
 
Platile prevazute la art. 1, art. .3 si art. 5 se acorda potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 104/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, in limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in anii 2017 si 2018.
 
Platile se fac in lei, pe baza celui mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie a anului pentru care se acorda ajutorul si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, din 1 octombrie 2017.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016