Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce decizie importanta a luat Comisia Europeana in privinta subventiilor

ce-decizie-importanta-a-luat-comisia-europeana-in-privinta-subventiilor

Forul european a fost de acord cu solicitarile autoritatilor daneze, estoniene, finlandeze, letone, lituaniene, poloneze, portugheze si suedeze pentru o derogare temporara de la normele privind diversificarea culturilor si ariilor ecologice.


Comisia Europeana a decis saptamana aceasta ca statele membre UE pot sa renunte, pentru anul de campanie 2018, la anumite reguli impuse fermierilor pentru incasarea subventiilor agricole.
 
Astfel, Comisia Europeana a fost de acord cu solicitarea autoritatilor daneze, estoniene, finlandeze, letone, lituaniene, poloneze, portugheze si suedeze pentru o derogare temporara de la normele privind diversificarea culturilor si ariilor ecologice - doua dintre cerintele de ecologizare pe care statele membre le impun fermierilor care solicita platile directe.
 
Pana acum, cele doua reguli au fost eliminate, pentru anul de cerere 2018, in  cele opt state membre UE care au facut solicitarea , iar Comisia Europeana a anuntat ca si celelalte state membre UE, inclusiv Romania, pot sa aplice derogarea de la regulamentul european pentru diversificarea culturilor sau zonele de interes ecologic (ZIE) sau pentru ambele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Diversificarea culturilor si zona de interes ecologic sunt doua reguli pe care fermierii sunt obligati sa le respecte daca vor sa incaseze plata pe inverzire. Pentru anul de campanie 2018, din pricina conditiilor meteo, a secetei severe in special, Comisia Europeana a decis ca statele membre UE pot sa nu aplice una dintre cele doua reguli sau chiar pe amandoua. 
 
Dispensa se va acorda agricultorilor stabiliti in zone oficial recunoscute de statele membre ca fiind afectate de seceta. Acesti agricultori trebuie sa se afle in zonele unde sunt efective de animale. 
 
Datorita precipitatiilor foarte scazute, combinate cu temperaturi normale mai scazute pentru Portugalia si a temperaturilor neobisnuite in Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Finlanda si Suedia, randamentele pasunilor anuale si multianuale au fost puternic afectate fie prin intarzierea ciclului sau prin provocarea dezvoltarii premature.
 
Aceste conditii climatice au influentat valoarea nutritiva a culturilor. In paralel, sursele alternative de hrana pentru animale au fost afectate, fie prin intarzierea insamantarii culturilor de primavara, fie prin maturarea precoce.
 
Aceste evolutii au generat preocupari privind hrana pentru animale, din pricina costurilor ridicate legate de lipsa productiei. Prin ridicarea acestor cerinte impuse fermierilor care solicita plati directe, zonele care erau lasate verzi pot deveni o sursa pentru hrana animalelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016