Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce documente sunt necesare pentru obtinerea subventiilor pe 2017

ce-documente-sunt-necesare-pentru-obtinerea-subventiilor-pe-2017

Pentru a beneficia de aceste plati, solicitantii trebuie sa faca dovada faptului ca sunt fermieri activ, iar acest fapt poate fi probat cu anumite documente ce se anexeaza cererii unice.


In contextul in care, de la 1 martie incepe campania de depunere a cererilor unice pentru primirea subventiilor aferente campaniei 2017, APIA a inceput sa trimita in teritoriu invitatii in acest sens catre fermieri, in care li se aminteste acestora de ce documente au nevoie pentru a-si dovedi calitatea de fermieri activi si a putea astfel sa beneficieze de plati.
 
Conform documentului trimis de APIA, fermierii persoane fizice, care se inregistreaza la Oficiul National al Registrului Comertului ca PFA/II/IF sau ca persoane juridice, pentru dovedirea calitatii de fermier activ, pentru asigurarea trasabilitatii parcelelor si, dupa caz, a angajamentelor asumate de catre fermieri in cadrul masurilor de dezvoltare rurala, depun initial cererea unica de plata ca persoana fizica.
 
Dupa inregistrarea ca persoane autorizate/intreprinderi individuale/intreprinderi familiale sau ca persoane juridice, fermierii persoane fizice depun formularul de transfer al exploatatiei, in conditiile prevazute la art. 28 din OUG nr. 3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data limita de depunere a cererii unice de plata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Persoanele fizice care nu au optat pentru inscrierea la ONRC ca persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau ca persoane juridice prezinta dovezile verificabile pentru dovedirea conditiilor prevazute la art. 6 alin.(5) lit. a) sau b) din OUG nr. 3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Persoanele juridice  care au beneficiat in anul anterior de plati directe care depasesc cuantumul de 5.000 de euro si care sunt inregistrate la ONRC, prezinta cod CAEN din care rezulta activitatea agricola sau actul de infiintare/actul constitutiv/statutul din care reiese ca au activitate agricola, dupa caz.
 
Persoanele juridice care au beneficiat in anul anterior de plati directe care depasesc cuantumul de 5.000 de euro si nu au cod CAEN pentru activitate agricola,  prezinta la APIA dovezile verificabile pentru dovedirea conditiilor prevazute la art. 6 alin.(5) lit. a) sau b) din OUG nr. 3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, din care sa reiasa veniturile totale şi cele obţinute din activitaţi agricole (copiile situaţiilor financiare anuale depuse la ANAF).
 
Persoanele juridice care au beneficiat in anul anterior de plati directe care depasesc cuantumul de 5.000 euro si nu sunt inregistrate la ONRC, sau din ale caror acte de infiintare/act constitutiv/statut/ regulament de organizare si functionare al statiunii de cercetare si a celor aflate in subordinea universitaţilor nu reiese activitatea agricola (licee agricole, universitati, statiuni de cercetare agricola, unitati de cult, etc.) prezinta la APIA bilantul contabil conform Legii 82/1991 a contabilitatii, jurnalul de venituri si cheltuieli si contul de executie a bugetului institutiei publice si al activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii.
 
Dovezile verificabile privind indeplinirea conditiilor de fermier activ pentru persoanele fizice / juridice se prezinta la APIA la depunerea cererii unice de plata si nu mai tarziu de data de 31 ianuarie 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 60 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016