Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari importante au fost aduse Ghidului Solicitantului de fonduri prin PNDR

ce-modificari-importante-au-fost-aduse-ghidului-solicitantului-de-fonduri-prin-pndr

Miercuri, 8 iulie, AFIR a lansat patru noi masuri din PNDR 2014-2020, iar cu aceeasi ocazie a fost publicata si versiunea consolidata a Ghidului Solicitantului.


Conform modificarilor aduse acestui ghid, Ministerul Agriculturii va permite utilizarea datelor din Registrul agricol pe 2014 si pentru proiectele PNDR 2020, iar arenda pe 10 ani va fi obligatorie doar pentru suprafetele pe care se realizeaza constructii.
 
De asemenea, tinerii fermieri se pot instala in maxim 2 ani de la inregistrarea la Registrul Comertului, nu la APIA. Aceste modificari vor fi cuprinse in versiunile consolidate ale Ghidurilor solicitantului, pe care AFIR le-a publicat in 8 iulie 2015, odata cu lansarea noilor masuri din PNDR 2014-2020.
 
Despre aceste modificari a vorbit secertarul de stat in MADR, George Turtoi, in cadrul intalnirii pe care oficialii ministerului au avut-o cu fermierii din vestul tarii, in cadrul Caravanei PNDR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Odata cu lansarea noilor masuri din PNDR, pe 8 iulie, o sa fie publicat si pe Masura 4.1 de investitii in ferme un ghid consolidat, unde o parte din aceste conditii si probleme vor fi corectate. Pe problema cu Registrul agricol vom face aceeasi corectura cum a fost facuta si pe zona de subventii de la APIA, unde s-au acceptat datele inregistrate in registrul agricol pe 2014 sau o sa luam direct inregistrarea de la APIA. Şi pe partea de arenda o sa apara in Ghidul consolidat aceasta corectura cu perioada de arenda de 10 ani”, a completat secretarul de stat George Turtoi.
 
Acesta a subliniat insa ca dimensiunea fermei trebuie mentinuta de beneficiarii PNDR 2020, chiar daca intervin modificari in structura exploatatiei.
„Procentul de finantare variaza in functie de dimensiunea fermei. Daca aveti o ferma foarte mare, peste 500.000 euro dimensiune, atunci primiti o finantare mai mica, doar de 30%. Daca aveti o ferma medie sau mica, atunci primiti 50% finantare, dar poate ajunge pana la 90%. aceasta dimensiune trebuie mentinuta. chiar daca reziliati un contract de arenda si pierdeti o anumita suprafata, trebuie sa mentineti dimensiunea fermei, ori printr-o alta cultura care e mai valoroasa, ori prin alt teren pe care il luati in arenda”, a mai explicat Turtoi.
 
De asemenea, MADR a convins Comisia Europeana sa redefineasca notiunea de instalare a tinerilor fermieri, astfel incat vor putea primi bani prin PNDR 2014-2020 si tinerii care au depus proiecte pe vechiul PNDR si nu au primit finantare.
 
„Trebuie sa aveti maxim doi ani de zile, adica 24 de luni de la momentul inregistrarii la Registrul Comerţului. Nu e o problema daca sunteti inregistrat la APIA sau daca ati incercat sa va instalaţi mai demult. Am negociat cu Comisia Europeana si am obtinut o chestie pe care nici o tara nu a obţinut-o, sa fie doi ani de zile de la momentul inregistrarii ca persoana juridica a tinerilor fermieri si atunci foarte multi din cei care nu au prins in anii trecuti finantare vor putea depune acum proiecte pe noul PNDR.”, a mai explicat secretarul de stat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016