Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce subventii vor primi fermierii romani in perioada 2014-2020

ce-subventii-vor-primi-fermierii-romani-in-perioada-2014-2020

Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European (COMAGRI) a aprobat proiectele de raport privind platile directe acordate fermierilor si privind Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala.


"Acest vot reprezinta un pas important in procesul de reforma a Politicii Agricole Comune europene, un domeniu de importanta deosebita pentru Romania", a apreciat deputatul european Rares Niculescu, membru al Comisiei.

"Prin decizia de astazi, Comisia pentru Agricultura pune la dispozitia Romaniei finantari consistente pentru agricultura in urmatorul buget multianual", a apreciat deputatul european.

In conformitate cu votul acordat de COMAGRI, Romania ar urma sa beneficieze in perioada 2014 - 2020 de plati directe in valoare de 13,1 miliarde de euro (fata de 5,5 miliarde de euro in perioada 2007-2013).

Suma ar urma sa creasca progresiv dupa cum urmeaza: 1,48 miliarde de euro in 2014, 1,70 miliarde de euro in 2015, 1,92 miliarde de euro in 2016 si peste doua miliarde de euro anual, incepand din 2017.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Subventiile vor fi acordate numai agricultorilor activi, sarcina de a stabili o definitie a acestora fiind lasata, potrivit deciziei COMAGRI, la latitudinea statelor membre.

Micii fermieri vor beneficia de o schema simplificata, in cadrul careia subventia acordata nu va fi mai mica de 500 euro și nici mai mare de 1500 euro pe an. De asemenea, tinerii fermieri vor beneficia de plati anuale suplimentare (2% din plafonul național anual al fiecarui stat membru).

COMAGRI a decis de asemenea simplificarea conditiilor pentru acordarea platilor anuale suplimentare pentru practici agricole benefice mediului.

Astfel, pentru incasarea acestor prime, trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

- pentru terenuri intre 10 și 30 de hectare, suprafața arabila trebuie cultivata cu cel puțin doua culturi diferite. Propunerea Comisiei Europene era ca, pentru terenurile de peste trei hectare, sa fie obligatorie cultivarea a trei specii de plante diferite.

- pentru terenuri de peste 10 hectare, fermierii trebuie sa rezerve minimum 3% pentru zone de interes ecologic (zone de protecție și zone impadurite, perdele vegetale, elemente de peisaj, arbori etc.). Propunerea Comisiei Europene era ca acest procent sa fie de 7%, indiferent de suprafata terenului.

In cadrul programelor de dezvoltare rurala, Romania ar urma sa beneficieze in aceeasi perioada de un sprijin de peste 10 miliarde de euro (1.435 miliarde de euro pe an), fonduri destinate modernizarii agriculturii, modernizarii mediului rural si a economiei din mediul rural, sprijinirii tinerilor fermieri, dar si acordarii de compensatii financiare pentru agricultorii varstnici care isi transfera proprietatea catre alti agricultori.

Alte decizii adoptate astazi cu privire la Fondul European agricol pentru dezvoltare rurala reglementeaza obiectivele pentru care vor putea fi utilizati banii disponibili in cadrul acestui fond.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016