Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii de eligibilitate pentru obtinerea de finantari destinate procesarii produselor pomicole

conditii-de-eligibilitate-pentru-obtinerea-de-finantari-destinate-procesarii-produselor-pomicole

Afinele, murele, coacazele, nucile, alunele, si alte fructe recoltate din paduri de amestec si plantatii abandonate, nu pot fi incadrate in categoria produselor agricole propriu-zise si nu pot constitui materie prima destinata procesarii in cadrul acestei submasuri din cadrul PNDR.


Una din schemele de plata din cadrul actualului PNDR se adreseaza si procesatorilor de produse pomicole, in speta microintreprinderilor, intreprindelor mici, mijlocii si mari.
 
Pentu a obtine un astfel de sprijin nerambursabil, solicitantii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate, pe care le vom enumera in cele ce urmeaza.
 
Investitia trebuie sa se incadreze in cel putin una din actiunile/operatiunile eligibile prevazute prin submasura:
– (1) Investitii in active corporale din sectorul de procesare a produselor provenite din sectorul pomicol pentru: infiintarea, extinderea si/sau modernizarea unitatilor ce proceseaza materie prima provenita din sectorul pomicol mentionata in Anexa I de la TFUE; infiintarea, extinderea si/sau modernizarea de retelele locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si ambalare; producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile in unitatea proprie; actiuni de marketing (nu sunt eligibile proiectele care contin doar actiuni de marketing);
– (2) Investitii in active necorporale pentru: organizarea si implementarea sistemelor de management a calitatii si de siguranta alimentara, daca sunt in legatura cu investitiile corporale ale proiectului; achizitionarea de tehnologii (know-how), patente si licente pentru pregatirea implementarii proiectului, achizitionarea de software, identificat ca necesar in documentatia tehnico-economica a proiectului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Viabilitatea economica a investitiei trebuie sa fie demonstrata in baza documentatiei tehnico-economice. Solicitantul nu trebuie sa fie in dificultate, in conformitate cu legislatia in vigoare (prezentata in sectiunea legaturi cu alte prevederi legislative).
 
Investitia trebuie facuta doar in unitatile teritorial administrative prezente in Anexa din Cadrul National de Implementare aferenta STP, exceptând procesarea capsunilor si va respecta prevederile legislatiei nationale si europene privind normele de siguranta alimentara, sanatate publica si sanitar veterinare (prezente in sectiunea Trimiteri la alte acte legislative).
 
Investitia va fi precedata de o evaluare a impactului preconizat asupra mediului daca aceasta poate avea efecte negative asupra mediului, in conformitate cu legislatia in vigoare (prezentata in capitolul 8.1 al PNDR).
 
Sprijinul va fi limitat la investitii in procesarea produselor agricole incluse in lista cuprinsa in Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene in scopul obtinerii de produse Anexa I si non-Anexa I.
 
Investitiile destinate obtinerii bauturilor alcoolice pot fi efectuate doar de beneficiarii care se incadreaza in definitia microintreprinderilor conform Legii 346/2004 cu modificarile si completarile ulterioare si/sau in definitia formelor asociative (grupuri de producatori si cooperative)
 
Solicitantul va demostra ca profitul mediu anual (ca medie a ultimilor trei ani fiscali) nu depaseste de 4 ori valoarea sprijinului solicitat.

Sprijinul nerambursabil se va acorda dupa cum urmeaza:
- Intreprinderi micro si mici – intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 600.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care acopera tot lantul alimentar; 900.000 euro pentru investitiile care acopera tot lantul alimentar (colectare, depozitare, conditionare, procesare si comercializare);
- Intreprinderi mijlocii – intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 800.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat; 1.100.000 euro pentru investitiile care conduc total un lant alimentar integrat (colectare, depozitare, conditionare, procesare si comercializare).
- Intreprinderi mari – intensitatea sprijinului este de 40% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 1.000.000 euro pentru proiectele care nu presupun investitii care conduc la un lant alimentar integrat; 1.500.000 euro pentru investitiile care conduc la un lant alimentar integrat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016