Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Eliminarea cotelor de lapte le-ar putea crea probleme producatorilor autohtoni

daniel-constantin-eliminarea-cotelor-de-lapte-le-ar-putea-crea-probleme-producatorilor-autohtoni

Acesta a fost unul din motivele principale pentru care ministrul a decis anul acesta cresterea subventiei pe cap de animal.


Conform Directivei Europene, de anul viitor, incepand cu luna aprilie, se va desfiinta cota la lapte in exporturile intracomunitare, dupa ce  la 31 decembrie 2013 a expirat perioada de tranzitie aprobata Romaniei pentru alinierea la cerintele comunitare de igiena a laptelui de vaca materie prima.
 
Prezent la Sibiu pentru a participa la expo-conferinta Meat & Milk, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si-a exprimat ingrijorarea ca disparitia din 15 aprilie 2015 a cotei de lapte ar putea sa reprezinte o amenintare pentru producatorii autohtoni.
 
„Disparitia cotei de lapte ar putea reprezenta o amenintare si ne pregatim pentru acel moment. Din acest motiv am schimbat in acest an modalitatea de subventionare.  Astfel, daca anul trecut crescatorii de bovine aveau la dispozitie un sprijin unitar pe cap de animal, din 2014 am schimbat si pe langa acest sprijin unitar avem si un sprijin pentru cei care raporteaza productia de lapte. In acest fel vedem ca sunt stimulati sa produca mai mult. Anul trecut ajutorul era de 500 de lei pe cap de animal, anul acesta este intre 730 şi 1.300 de lei, stimulativ pentru cei care vor sa işi creasca efectivele şi producţia de lapte”, a declarat in acest sens Daniel Constantin.
 
Acesta a mai precizat ca mizeaza pe o crestere a productiei autohtone de lapte prin investitii in zona de genetica. „S-a investit foarte mult in ceea ce inseamna aparatura, tehnologie, pentru a reduce costul de productie si in egala masura s-a investit foarte mult si se va investi si mai mult in perioada urmatoare, in zona de genetica, astfel incat sa crestem productivitatea si pe cap de animal, dar sa scadem costul de productie prin folosirea unei tehnologii avansate”, a mai spus ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Anul trecut, Guvernul a decis sa acorde un sprijin financiar, sub forma unui ajutor de minimis, pentru sprijinirea crescatorilor de animale care detin pana la cinci vaci de lapte si care se organizeaza intr-o singura forma asociativa constituita la nivelul comunei, in vederea achizitionarii unor tancuri de racire a laptelui, cu o capacitate de maximum 1.000 litri/comuna, pentru asigurarea livrarii laptelui materie prima spre procesare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016