Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Nu exista nicio ancheta OLAF, nici la APDRP, nici in alta parte

daniel-constantin-nu-exista-nicio-ancheta-olaf-nici-la-apdrp-nici-in-alta-parte

Ministrul a tinut sa infirme astfel zvonurile legate de motivele pentru care agentia se reorganizaeaza.


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a tinut zilele acestea sa nege zvonurile care au circulat in presa, conform carora motivul real pentru care APDRP va fi organizata este o ancheta desfasurata de Oficiul European de Lupta Antifrauda, prin desfiintarea institutiei si preluarea atributiilor de catre o alta, nou infiintata.
 
„Nu este nicio ancheta a OLAF nici la APDRP si nici in alta parte. Agentia funcţioneaza foarte bine, noua agentie, practic, prin schimbare, vine sa simplifice regulile, sa-i ajute pe beneficiari sa nu mai aiba un timp de asteptare atat de mare. Deci face parte din procesul de debirocratizare a administratiei publice”, a declarat Daniel Constantin la Curtea de Argeş, in cadrul unei dezbateri pe tema absorbtiei fondurilor europene.
 
Mai mult, ministrul a tinut sa precizeze ca activitatea APDRP a fost apreciata de institutiile europene, iar misiunile de audit nu au evidentiat niciun fel de nereguli la nivelul acestei agentii.
 
„Acum doua saptamani, am avut ultima misiune de audit, sunt misiuni de audit care se intampla aproape in fiecare luna, dar acum doua saptamani am avut ultima misiune de audit care chiar a remarcat activitatea pe care APDRP o desfasoara, fiind nominalizata agentia noastra ca una dintre cele mai bune structuri din Uniunea Europeana in domeniul platilor care se fac pe dezvoltare rurala”, a mai mentionat Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Reamintim ca in urma cu o saptamana a fost aprobata in sedinta de guvern ordonanta referitoare la reorganizarea APDRP, ordonanta care prevede desfiintarea acestei agentii, in paralel cu infiintarea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care ii ca prelua atributiile.
 
Conform ordonantei aprobate miercuri, Agenţia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, va avea ca principala atributie implementarea tehnica si financiara a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014-2020. De asemenea, agentia va prleua atributiile ce decurg din functiile de implementare tehnica, plata si monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 si atributiile de raportare, recuperare debite, precum si cea de monitorizare ex-post a Agentiei pentru Programul SAPARD
 
Totodata in actul normativ se precizeaza ca reorganizarea este motivata prin faptul ca „in perioada 2014-2020 Romania va fi beneficiara unor importante alocari financiare de la Uniunea Europeana, fapt ce impune luarea tuturor masurilor necesare pentru a asigura o capacitate ridicata de absorbtie a acestor fonduri”.
 
 Noua Agentie va avea in componenta  8 centre regionale pentru finantarea investitiilor rurale, fara personalitate juridica, la care vor fi arondate judetele constituite in regiunile de dezvoltare rurala, cu exceptia Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 8 Bucuresti-Ilfov, care are arondate judetele Ilfov, Calarasi si Ialomita, precum si municipiul Bucuresti. Centrele regionale urmeaza a fi conduse de un director general adjunct si de un director, numiti prin decizia directorului general, pe baza de examen sau concurs, in conditiile prevazute de lege.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016