Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua confirmare oficiala: Platile subventiilor in sectorul vegetal incep pe 8 aprilie, iar in sectorul zootehnic, pe 25 mai

o-noua-confirmare-oficiala-platile-subventiilor-in-sectorul-vegetal-incep-pe-8-aprilie-iar-in-sectorul-zootehnic-pe-25-mai

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dat inca o data asigurari ca aceste termene vor fi respectate cu strictete, precizand ca desi vor primi banii mai tarziu, crescatorii de animale vor beneficia de subventii mai mari.


In aceasta perioada, principala preocupare a fermierilor este legata de data la care APIA va incepe plata subventiilor, mai ales tinand seama ca la finele anului trecut, nu toti au reusit sa obtina avansurile la aceste plati.
 
Desi atat APIA cat si oficialii din MADR au anuntat care vor fi datele la care va incepe efectuarea acestor plati, fermierii sunt in continuare sceptici si se tem ca vor aparea noi intarzieri, ceea ce ar insemna ca nu vor putea demara lucrarile agricole specifice acestei perioade.
 
Pe fondul acestei incertitudini, ministrul Achim Irimescu a considerat necesar sa faca un nou anunt oficial referitor la aceasta problema, confirmand inca o data termenele comunicate si pana acum, respectiv 8 aprilie pentru sectorul vegetal si 25 mai , pentru sectorul zootehnic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In legatura cu crescatorii de animale, acesta a recunoscut ca va exista o intarziere fata de anii anteriori, insa acest lucru va fi compensat de faptul ca subventiile primite vor fi mai mari, mai ales in cazul proprietarilor de bovine, care ar putea primi chiar si 500 de euro pe cap de animal.
 
„Din programarea pe care o avem pentru cei care au numai animale, platile vor incepe din 25 mai. Va garantez ca acest termen se va respecta si, in mod cert, in cel mai scurt timp vor fi efectuate platile. Intr-adevar, producatorul nu poate fi multumit pentru ca in anii anteriori se plateau mai devreme. Asta este vestea mai putin buna — ca incepem la 25 mai, insa vestea buna este ca la bovine, cel putin, Romania va avea subventii foarte mari. Am discutat chiar zilele trecute cu Comisia Europeana si putem ajunge teoretic, posibil si practic, chiar catre 500 de euro la sprijinul cuplat in zootehnie pe cap de vaca. Nu intru in amanunte de ce si cum, dar, repet, sumele vor fi foarte bune. Cert este ca in viitor nu vor mai fi nici intarzieri”, a spus Irimescu.
 
Acesta a precizat ca o alta veste buna pentru fermieri se refera la accesul pe pasuni pentru asociatiile si cooperativele constituite cu bune intentii, nu doar pentru accesarea fondurilor europene.
 
„Initial, conform unei interpretari pe fermierul activ, am vrut sa scoatem accesul pe pasuni al asociatiilor si cooperativelor, iar, ulterior, am studiat mai pe indelete ce se intampla si am ajuns la concluzia ca vom permite accesul in continuare, pentru ca este nevoie de acele cooperative constituite cu bune intentii, pentru a face ceva pentru membrii cooperativelor — si asta ne dorim cu totii. Am mai spus ca un Anuar al cooperativelor din anul 1938 arata ca erau peste 500 de cooperative mari in Romania, in agricultura de atunci”, a precizat ministrul.
 
Termenul limita pentru finalizarea platilor, conform regulamentelor europene, este 30 iunie. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 374 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016