Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii cu proiecte prin PNDR 2007-2020 vor primi in continuare fonduri europene

fermierii-cu-proiecte-prin-pndr-2007-2020-vor-primi-in-continuare-fonduri-europene

Asigurarea vine din partea ministrului Daniel Constantin, care a mai precizat ca aceste finantari vor veni, chiar daca termenul privind decontarea cheltuielilor nu a fost prelungit, asa dupa cum a solicitat Romania.


La finele saptamanii trecute, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a venit cu lamuririr suplimentare pentru fermierii care au in derulare proiecte prin PNDR 2007-2020, dupa ce autoritatile europene au respins solicitarea Romaniei privind prelungirea termenului de decontare a cheltuielilor.
 
Astfel, conform asigurarilor date de ministru, fermierii care au proiecte prin vechiul PNDR vor primi in continuare finantari din fonduri europene, la fel ca si pana acum. „Vreau sa informez clar ca toti fermierii care au inceput proiectele sau sunt in perioada de implementare vor primi fondurile ca si pana acum. In urma demersului, chiar daca nu vom reusi prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli si dupa 31 decembrie 2015, numai ca, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020. Este foarte important ca, in vederea implementarii cu succes a programelor cu fonduri europene, fermierii sa fie sprijiniti si informati corect”, a transmis Constantin.
 
Ministrul doreste astfel sa infirme informatiile aparute dupa respingerea solicitarii Romaniei, conform carora tara noastra ar fi pierdut 400 de milioande de euro din fondurile de dezvoltare rurala, explicand ca acesti bani ar fi putut fi castigati in plus fata de sumele alocate initial, daca s-ar fi prelungit dermenul de decontare, nu ca s-au taiat din duma alocata pana in prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Romania a pornit un demers caruia i s-au alaturat 16 state membre pentru a prelungi cu 6 luni termenul pana la care putem deconta cheltuieli din PNDR 2007-2013. Motivul este ambitios: dorim sa avem un program national cu alocarea cea mai mare, 9,3 miliarde de euro, cu grad de absorbtie apropiat de 100%. Suntem astazi la 85%, adica cel mai mare grad de absorbtie la nivel national. Cred ca am reusit mult, dar vrem si mai mult!”, a mentionat Constantin.
 
Potrivit regulamentelor europene, proiectele de investitii realizate prin intermediul fondurilor europene alocate agriculturii romanesti in exercitiul financiar 2007-2013 mai pot fi implementate pana la finele acestui an, dupa regula n+2.
 
Platile totale efectuate pana in prezent din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 — 2013 au depasit 7,6 miliarde de euro pentru proiecte de investitii si pentru decontarea platilor directe catre fermieri, iar Romania a ajuns la un grad de absorbtie a fondurilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala de peste 85%.
 
Valoarea totala a PNDR 2007 — 2013 a fost de 9,32 miliarde de euro, din care 6,14 miliarde de euro au fost alocati proiectelor de investitii prin 12 masuri si trei scheme de stat, iar 3,18 miliarde de euro pentru plati directe prin patru masuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016