Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondurile pentru finantarea micilor ferme si a fermelor de familie s-au epuizat

fondurile-pentru-finantarea-micilor-ferme-si-a-fermelor-de-familie-s-au-epuizat

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor europene nerambursabile alocate in acest an pentru investitiile in exploatatiile din sectorul vegetal, zona non-montana, precum si pentru dezvoltarea fermelor mici si de familie, finantate prin intermediul submasurii 4.1 „Investitii in exploatatii agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).


In intervalul 3 – 19 septembrie 2018, AFIR a primit on-line 67 de solicitari de finantare pentru investitii in ferme vegetale in valoare totala nerambursabila de peste 80 milioane de euro. Solicitarile au depasit alocarea financiara stabilita pentru sesiunea anuala 2018, aferenta sectorului vegetal, zona non-montana, de 53 milioane de euro. Totodata, pentru sectorul destinat fermelor de familie si mici, Agentia a primit on-line 173 de cereri de finantare pentru 88,7 milioane de euro, considerabil mai mult decat alocarea disponibila de 59 milioane de euro.
 
„Necesarul de finantare pentru agricultura romaneasca este unul foarte mare si sunt perfect constient de acest lucru. Incercam insa, sa sprijinim cat de mult putem modernizarea si dezvoltarea fermelor, iar aceasta ultima sesiune a fost axata pe atragerea celor mai valoroase proiecte. Rezultatele au inceput deja sa apara, Agentia avand pana acum in portofoliu peste 1.650 de contracte de finantare pentru exploatatiile agricole, valoarea acestora depasind 650 de milioane de euro.”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.
 
Sesiunea de primire on-line a proiectelor s-a inchis automat inainte de termenul limita (conform Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din PNDR 2020), deoarece a fost atins plafonul maxim de depunere stabilit la 150% din alocarea disponibila.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reamintim ca, in urma interesului crescut al solicitantilor, in perioada 3 – 9 septembrie 2018 au fost epuizate si fondurile alocate investitiilor in exploatatiile din sectorul zootehnic pentru care AFIR a primit 324 de proiecte in valoare de peste 516 milioane de euro.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016