Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradul de absorbtie a fondurilor europene gestionate de MADR a depasit 87 la suta

gradul-de-absorbtie-a-fondurilor-europene-gestionate-de-madr-a-depasit-87-la-suta

In cursul zilei de ieri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a prezentat un bilant privind absorbtia fondurilor europene pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ieri ca din momentul in care a preluat conducerea institutiei, in mai 2012, pana la sfarsitul anului 2014, gradul de absorbtie al fondurilor europene in programele gestionate de MADR a crescut de la 45,58% la 87,33%.
 
Potrivit acestuia, pentru toate cele trei fonduri gestionate de MADR, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, Fondul European pentru Garantare Agricola  şi Fondul European pentru Pescuit, a existat in perioada 2007-2013 o alocare financiara totala de 15,371 miliarde euro, din care 13,448 miliarde euro au fost deja incasati de la Comisia Europeana.
 Daniel Constantin a prezentat un grafic care arata evoluţia ratei de absorbtie pe cele trei fonduri. Astfel, gradul de absorbţie la FEADR a crescut de la 44,21% la 1 mai 2012, la 82,50% la 31 decembrie 2014. In cazul FEGA, cresterea a fost de la 47,82%, la 94,06%. In ceea ce priveste FEP, gradul de absorbtie a urcat de la 22,04% la 46,12%.
 
Constantin a prezentat şi o serie de masuri care vor fi luate pentru accelerarea absorbtiei sumelor din FEADR. In acest sens, ministrul s-a pronuntat pentru realizarea unei baze de date cu preturi de referinta pentru activele fizice achizitionate prin proiect.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Beneficiarii privati care pana acum trebuia sa parcurga o procedura speciala de achizitii publice, nu mai trebuie sa parcurga aceasta procedura, in practica ea a intampinat foarte multe greutati. Trebuie sa se incadreze doar in acele preturi de referinta fixate de catre aceasta lista”, a explicat ministrul.
 
Acordarea platilor in avans la beneficiarii publici pe baza unei singure achizitii publice este o alta masura care va fi luata in aceasta directie, potrivit ministrului Agriculturii.
 
„Pentru beneficiarii publici cred ca este important sa reusim sa le dam avansul atunci cand au nevoie de acest avans, adica, cat mai repede cu putinta. Pana acum, procedura spunea ca putem sa le dam acest avans de 50% dupa ce au facut toate procedurile de achizitii publice. In aceasta varianta simplificata, daca au facut cel putin o procedura de achizitii publice, putem sa dam un avans de 40% de aceasta data catre unitatile administrativ-teritoriale”, a aratat Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016