Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inca 65.000 de fermieri isi vor primi zilele acestea banii pe subventii

inca-65000-de-fermieri-isi-vor-primi-zilele-acestea-banii-pe-subventii

APIA a autorizat la plata o suma totala de 1,074 miliarde de euro pana in acest moment pentru 769.000 de fermieri pe vegetal din totalul de 886.000 cati au depus cererea in anul 2015.


Directorul general al APIA, Florin Faur, a anuntat ca zilele acestea au fost autoritzati la plata inca 65.000 de fermieri care au fost pana acum in control si care isi vor primi in conturi banii pentru subventiile pe 2015 la finale acestei saptamani.
 
„Am decis ca in urmatoarele zile din fericire se creeaza premizele, cel putin pentru un numar de 65.000 de fermieri care nu au intrat deloc la plata, sa poata la sfarsitul saptamanii, sa intre in procedura de autorizare la plata. Este vorba despre acei fermieri care au fost  controlaĊ£i pe teren care au avut cele doua tipuri de control, fie clasic prin masuratoare sau teledetectie. In privinta acestor fermieri vorbim de o suprafata de 2,3 milioane de hectare, adica extrem de mult, raportat la numarul total de hectare pe care le gestionam adica 9,3 milioane de hectare cat avem noi in sistemul nostru de plati. Aceste 2,3 milioane de hectare de care discutam tin in interiorul lor un pachet de peste 300 de milioane de euro. De precizat ca din cei 65.000 de fermieri circa 57.000  sunt doar cu control pe teren. Este, cum ii spun eu, marea descatusare pentru ca aici vorbim de ferme mari unde se discuta de investitii, plati care au avut anumite restante”, a declarat in acest sens seful APIA.
 
Acesta a mai explicat ca plata pentru cei 65.000 de fermieri este cea mai mare deblocare pe care a facut-o APIA pana la momentul actual.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Lucram foarte intens si managerial, cu toate fortele. Ca sa se vada exact care este acum ritmul platilor va pot spune ca dupa data de 12 mai, APIA  a initiat a doua etapa de plati si a reusit sa platesc 444 milioane de euro pentru un numar de 705.000 de fermierii. Adica in opt zile am facut un efort institutional dar noi ne-am obisnuit ca inclusiv in momentele in care este un anumit ragaz si lumea se odihneste institutia sa lucreze”, mai spune Florin Faur.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 363 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016