Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a primit peste un miliard de lei pentru a plati subventiile

madr-a-primit-peste-un-miliard-de-lei-pentru-a-plati-subventiile

Banii au fost alocati in urma rectificarii bugetare, fiind vorba de o suma record, care va face posibila plata la timp a avansurilor si a subventiilor integrale.


Asa cum anuntam zilele trecute, Ministerul Agriculturii s-a numarat printre principalii beneficiari ai celei de-a doua rectificari bugetare, la jumatatea acestei saptamani primind 1,09 miliarde de lei pentru plata subventiilor catre fermieri.
 
Suma a fost aprobata in sedinta de guvern de la jumatatea acestei saptamani, ministrul de Finante, Anca Dragu, precizand cu aceasta ocazie ca este vorba de o suma record, care vine dupa o alta suplimentare de 1,7 miliarde operata in noiembrie.
 
„Bugetul Ministerului Agriculturii este suplimentat prin aceasta rectificare bugetara, mai exact cu suma de 1,09 miliarde lei. Trebuie sa subliniez faptul ca aceasta suma aprobata la rectificare a fost precedata de alocari suplimentare in luna noiembrie de 1,7 miliarde lei din redistribuiri de sume de la alti ordonatori principali de credite. Cele 1,7 miliarde alocate suplimentar Ministerului Agriculturii din redistribuiri vor fi folosite pentru platile in avans aferente schemelor de plati directe din FEGA pentru campania 2016, care se acorda ca 69 la suta din cuantumul unitar al acestora in limita sumei de 3,8 miliarde lei, adica aproximativ 850 de milioane de euro. Banii alocati prin Ordonanta de rectificare bugetara vor permite inceperea de la 1 decembrie a platilor finale a acelorasi scheme de plati directe in limita sumei de 1,09 miliarde lei, reprezentand diferenta de 31 la suta din cuatumul pe suprafata. Realizarea acestor plati va avea pana la sfarsitul acestui an o valoare totala de 4,89 miliarde, ceea ce va duce la un grad de realizare de 56 la suta din plafonul financiar alocat care este 7,9 miliarde alocat de Comisia Europeana pentru platile directe pentru anul de cerere 2016. Aceste procent, de 56 la suta, este absolut record, trebuie sa va spun ca in anii precedenti  acesta ajungea undeva la 20-25 la suta la sfarsitul anului”, a dclarat in acest sens ministrul Finantelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Saptamana viitoare, pe 30 noiembrie, este ultima zi in care se mai pot plati avansuri, urmand ca, incepand de a doua zi , sa se treaca la plata subventiilor integrale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 54 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton