Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii fermieri se plang ca nu pot accesa noul PNDR

micii-fermieri-se-plang-ca-nu-pot-accesa-noul-pndr

Este semnalul de alarma tras de Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania.


In cadrul unei conferinte de presa, presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, a declarat ca noul PNDR ii avantajeaza pe micii producatori, insa paradoxul este ca acestia nu pot accesa programul, intampinand nenumarate dificultati.
 
„Daca vedeti noul PNDR, toti banii se duc la micii fermieri care nici nu pot accesa, nici nu au stiinta necesara si, nu va suparati, dar agricultura este o stiinta ca oricare alta si trebuie facuta de profesionisti, care stiu ce fac acolo. Au pus atat de mult accent pe ei, ca sa nu se poata lua banii si sunt convins ca vor fi din nou discutii pe segmentul acesta peste un an sau doi, cand vor vedea ca nu are cine sa ii acceseze. De exemplu nu putem accesa niciun ban pentru ca nu ne incadram, dar o sa incercam sa mai schimbam cate ceva, daca mai putem schimba”, a spus Laurentiu Baciu.
 In afara de problemele legate de noul PNDR, membrii LAPAR au discutat si problema legislatiei stufoase sau chiar ostile. Aproape toti vorbitorii au ridicat problema legislatiei vizavi de domeniul nostru de activitate. Este o legislatie foarte stufoasa pe care aproape niciun fermier nu o intelege. Noi ne-am propus ca anul acesta sa punem presiune pe minister ca sa mergem in directia simplificarii legislaţiei, in asa fel incat sa stim ca atunci cand faci ceva ori e alba ori e neagra”, a spus vicepresedinte LAPAR, Nicolae Sitaru.

Cu privire la Codul fiscal, reprezentantii LAPAR afirma ca reducerea TVA la carne nu avantajeaza decat procesatorii. Scaderea TVA nu rezolva problema pe care incercam noi sa o rezolvam: acumularea la buget a unei sume mai mari sau ieftinirea produselor. Acei bani se duc in buzunarul procesatorilor. Presiunile care se fac la nivel de guvern sunt facute de procesatori si nu de producatorul de carne. De ce nu ar merge pe propunerea pe care eu am facut-o unui presedinte la Camera Deputatilor? Vrei sa elimini evaziunea? Mergi cu TVA zero pana la consumator. Atunci nu mai ai interesul sa aduci carne din afara, a mai adaugat Laurentiu Baciu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Din 2016, preturile produselor alimentare de baza vor scadea substanţial, cu 5-10%, pe fondul reducerii TVA pentru carne, peste, legume si fructe de la 24% - in prezent la 9%, apreciaza ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov. Acesta a declarat ca producatorii va trebui sa scada preturile, fiind intr-o piata concurentiala, evaziunea fiscala nu va mai fi atractiva in conditiile reducerii TVA cu 15 puncte procentuale, iar Agentia Naţionala de Administrare Fiscala va interveni mult mai atent si mai clar pe sectoarele mentionate.
 
Valcov a precizat ca prin reducerea taxelor, puterea de cumparare poate creste cu 3-5% in fiecare an. Conform proiectului de Cod Fiscal, planul de relaxare fiscala pentru perioada 2016 - 2020 prevede ca TVA va ajunge la 18% in 2020 de la 24% in 2015, cota unica de impozitare va scadea de la 16% la 14%, impozitul pe dividende va fi eliminat, in prezent fiind de 16%, taxa pe constructii speciale va fi eliminata (in prezent 1%), contributiile de asigurari sociale (CAS) vor scadea de la 15,8% la 13,5% pentru angajat si de la 10,5% la 7,5% pentru angajator, iar la impozitarea microintreprinderilor si pentru impozitele si taxele locale va fi introdus un regim diferentiat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016