Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul sef al MADR doreste sa simplifice procedurile de absorbtie a fondurilor europene in agricultura

noul-sef-al-madr-doreste-sa-simplifice-procedurile-de-absorbtie-a-fondurilor-europene-in-agricultura

La scurt timp dupa preluarea mandatului, Achim Irimescu a declarat ca acesta este primul obiectiv important pe care si l-a propus in calitate de ministru al Agriculturii.


Achim Irimescu considera ca fermierii care doresc sa acceseze fonduri europene au de indeplinit uneori cerinte pe care le-a catalogat drept „exagerate” si considera ca principala vina pentru aceasta situatie o poarta APIA, care a complicat uneori lucrurile.
 
In aceasta situatie, noul ministru a declarat ca primul sau obiectiv in aceasta calitate este simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene in agricultura, pentru a permine o mai buna absorbtie a acestora.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Suntem in situatia in care APIA sau AFIR au construit prea mult si atunci trebuie sa usuram multe cerinte care trimit beneficiarul la mai multe birouri. Sunt cerinte exagerate de multe ori: stiti vechea poveste cu stampilarea solicitarilor pe toate foile si pe fata si pe verso. Am vorbim cu reprezentantii Comisiilor din Parlament, cu esichierul politic si cu fermierii pentru a simplifica cat mai mult si a ne face viata cat mai usoara pentru ca altfel pierdem bani, iar impactul PAC si sumele importante puse la dispozitie catre bugetul Romaniei nu vor ajunge la fermieri. In aceste conditii mediul rural din Romania va continua sa inregistreze decalajul acela enorm fata de tarile din vest.
In acest sens am sa declansez un brainstorming la nivelul Ministerului pentru ca la nivel european comisarul Phil Hogan, deja a prezentat un pachet de masuri pentru simplificarea Politicii Agricole Comune. Sigur, pe langa ceea ce a pregatit comisarul noi trebuie sa venim cu alte masuri de simplificare. Eu am lucrat in cercetare si cel mai greu este sa faci un lucru simplu sa functioneze. Cred ca este mai usor sa faci functional un lucru complicat, decat un lucru cat mai simplu” a fost una dintre primele declaratii facute de Achim Irimescu imediat dupa preluarea mandatului de la predecesorul sau, Daniel Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016