Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua categorie de fermieri inclusa la plata subventiei pentru motorina

o-noua-categorie-de-fermieri-inclusa-la-plata-subventiei-pentru-motorina

MADR a aprobat un proiect de hotarare in acest sens iar documentul este in prezent indezbatere publica.


 O noua catergorie de femrieri care nu au beneficiat pana acum de plata subventiei pentru motorina vor putea sa primeasca acest sprijin in viitorul apropiat, un document legislativ in acest sens fiind landsat in dezbatere publica, urmand ca apoi sa fie inaintat spre aprobare la Guvern.
 
Documentul a primit deja avizul favorabil al Ministerului Agriculturii si se refera la fermierii care activeaza in domeniul acvaculturii, si care pana acum nu au fost inclusi la plata acestei subventii pentru combustibil.
 
In nota de fundamentare a proiectului se arata ca „in Romania, in ultimii 15 ani nu s-a acordat niciun fel de sprijin pentru producatorii din acvacultura. In prezent sunt licentiate pentru productia de puiet de peste un numar de 221 de unitati care exploateaza o suprafata de peste 6400 ha. Pentru productia de peste de consum sunt licentiate 666 de unitati cu o suprafata depeste 68.000 ha. In anul 2016, productia interna de peste a fost de 12.472 tone, care au asigurat circa 10% din consumul de peste. Beneficiarii viitoarei scheme de sprijin sunt intreprinderile mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in acvacultura, respectiv: persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale ori persoane juridice”
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, se instituie o noua schema de ajutor, iar autoritatile competente responsabile cu derularea schemei de ajutor de stat sunt Directiile pentru agricultura judetene si Agenţia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura prin structura centrala si Serviciile regionale/Directia pentru Politici si Inspectii Marime Constanta.
 
Schema de ajutor de stat nu se aplica  daca beneficiarii se afla in una din urmatoarele situatii:
- intreprinderile aflate in dificultate
- intreprinderi care fac obiectul unui ordin de recuperare neexecutat
- intreprinderi care nu pot solicita ajutor din partea Fondului European pentru pescuit si afaceri maritime.
 
Schema de ajutor de stat reprezinta reducerea accizei care se acorda sub forma de rambursare, respectiv diferenta dintre rata accizei standard. Rata accizei reduse pentru motorina utilizata la desfasurarea activitatilor in acvacultura este de 99,498 lei/1.000 litri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016