Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Penalitati de intarziere pentru plata subventiilor

penalitati-de-intarziere-pentru-plata-subventiilor

Aceasta este propunerea facuta de europarlamentarul Daniel bufa, care cere ca fermierii sa beneficieze de compensatii daca nu isi primesc subventiile la timp.


In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Agricultura din Parlamentul European, europarlamentarul roman Daniel Buda a sustinut ca fermierii trebuie sa beneficieze de compensatii financiare daca nu primesc la timp subventiile agricole.
 
In opinia sa, agentia de plati trebuie sa isi consolideze rolul de consiliere pentru fermieri, iar procedurile de obtinere a subventiilor trebuie sa fie simplificate si standardizate la nivel european.
 
Totodata, serviciile de consiliere agricola prevazute in propunerea Comisiei Europene trebuie sa devina apropiabile pentru fermieri si trebuie sa permita o gestionare eficienta a fermelor, dar mai ales o consiliere care sa permita fermierilor sa evite incalcarea legislatiei in vigoare care poate sa atraga sanctiuni financiare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sub aspectul sanctiunilor, cred ca este important ca fermierii care primesc cu intarziere subventiile din cauza unor erori administrative, sa fie compensati financiar pentru aceasta intarziere. Daca un fermier are de plata obligatii financiare catre stat si intarzie, el este obligat sa plateasca penalitati. La fel, cred ca si statul ar trebui sa plateasca penalitati de intarziere daca se intarzie cu plata subventiilor catre fermieri, dincolo de termenele asumate” a declarat europarlamentarul roman.
 
In ceea ce priveste rezerva agricola, acesta pune ca s-a propus desfiintarea rezervei de criza care nu a functionat foarte bine.
 
„Noi propunem sa avem aceasta rezerva agricola care sa nu fie altceva decat o linie bugetara care sa propuna masuri de raspuns la diferite crize. Noi am propus cel putin 400 de milioane de euro. Exista posibilitatea daca aceasta suma nu este suficienta sa se realimenteze bugetul. Cred ca ar fi contraproductiv sa ne intoarcem la rezerva de criza. Pana la urma, intrebarea este cati bani trebuie cheltuiti pentru masuri de piata si de criza. S-au eliminat pragurile financiare, dar noi nu intelegem de ce. Aceste plafoane sunt foarte importante pentru bugetare”, a mai declarat Daniel Buda.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016