Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru ca APIA nu plateste subventiile, bancile profita si ofera credite beneficiarilor subventiei pe suprafata

pentru-ca-apia-nu-plateste-subventiile-bancile-profita-si-ofera-credite-beneficiarilor-subventiei-pe-suprafata

Subventiile au fost asteptate toamna trecuta ca painea calda de agricultorii cu productiile dijmuite de seceta. Din pacate, acestia si-au primit doar o parte din bani pana in prezent. Nu sunt semne ca plata subventiilor s-ar relua in perioada urmatoare. de aceasta situatie profita bancile, care raman unica solutie de capitalizare a fermierilor care au acumulat datorii la furnizorii de inputuri. Ei trebuie sa isi plateasca ingrasamintele, semintele, iar timpul nu mai are rabdare cu ei. Creditul ramane pentru cei mai multi ultima solutie.


Banca Transilvania (BT) si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au incheiat o conventie care permite clientilor bancii incasarea in avans a Platilor Nationale Directe Complementare (PNDC1) in sectorul vegetal pentru culturile de pe teren arabil, se arata intr-un comunicat al bancii.

"Este un prim pas pe care Banca Transilvania il face, la inceput de an, pentru sustinerea agricultorilor intreprinzatori care au nevoie de finantare. Sumele pot fi folosite pentru achizitionarea celor necesare infiintarii si intretinerii culturilor vegetale: seminte, ingrasaminte, combustibil sau substante pentru combaterea bolilor si daunatorilor", se precizeaza in comunicat.

Valoarea creditului poate fi de pâna la 80% din suma subventiei aferente suprafetei detinute (35 euro/ha).

De asemenea, Banca Comerciala Carpatica a anuntat, marti, lansarea unui credit care asigura finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul vegetal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


PNDC1 sunt platile care suplimenteaza, din bugetul national, pe cele primite prin SAPS (schema unica de plata pe suprafata), decuplate de productie in sectorul vegetal, pentru culturile amplasate pe teren arabil, eligibile SAPS, in cuantum de 35 euro pe hectar stabilit conform prevederilor legislative in vigoare.

Valoarea minima a creditului oferit de banca este de 10.000 lei si nu poate depasi 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA pentru PNDC1, iar perioada de creditare este pana la incasarea ajutoarelor de stat APIA in conturile beneficiarilor deschise la Banca Comerciala Carpatica SA, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2013 (inclusiv).

"APIA PNDC pentru sectorul vegetal aduce o serie de beneficii majore, cum ar fi posibilitatea de acordare a creditului in baza adeverintei de la APIA, fara a fi nevoie de alte garantii. Creditul poate fi procesat pe fluxul si documentatia de intocmire a referatului simplificat. Un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca Fondul de Garantare poate garanta pana la 80% din valoarea creditului acordat de banca", a declarat directorul general adjunct in cadrul Bancii Comerciale Carpatica, Gheorghe Cismaru.

Banca Comerciala Carpatica mai ofera clientilor sai produse de prefinantare a subventiilor APIA, precum creditul APIA FERMA zootehnica (bovine, ovine, caprine), creditul APIA SAPS, creditul APIA AXA II si creditul APIA Masura 215 pentru bunastarea animalelor - porcine.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016