Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plati compensatorii pentru crescatorii de animale de ferma din rase locale in pericol de abandon

plati-compensatorii-pentru-crescatorii-de-animale-de-ferma-din-rase-locale-in-pericol-de-abandon

Fermierii interesati sa obtina acest sprijin si care indeplinesc conditile de eligibilitate, pot depune cererile unice la APIA pana pe 15 mai.


 In acest an, schemele deja cunoscute de plati primite de femeiri sunt completate cu un nou pachet de plati compensatorii destinate fermierilor care detin animale din rase locale in pericol de abandon.
 
Este vorba de Pachetul 8 – Cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon, iar sumele acordate pornesc de la 40 de euro pe cap de animal in cazul caprinelor si ajung si la 200 de euro pe cap de animal la bivolite sau taurine.
 
Conditiile de eligibilitate pentru primirea acestuia ajutor sunt urmatoarele:
- beneficiarul se angajeaza sa respecte regulamentul de organizare si functionare a registrului genealogic al rasei condus de asociatii acreditate de ANZ;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

- beneficiarul se angajeaza sa mentina, pe o perioada de 5 ani, numarul de animale femele adulte de reproductie prevazut la incheierea angajamentului, precum si descendentii femele necesari pentru inlocuirea acestor animale pana la sfarşitul programului; daca efectivul angajat se reduce, datorita unor cauze cum ar fi imbolnavirea, sacrificarea, moartea sau vanzarea animalelor, beneficiarul are obligatia de a notifica Agentia de Plati si de a reface efectivul de femele adulte de reproductie, prin trecere de la tineret sau prin cumparare; in cazul in care efectivul de animale adulte nu se va reface in maximum 6 luni de la momentul notificarii, sprijinul va fi redus proportional;
- beneficiarii tin o evidenţa a activitatilor agricole corelate cu implementarea cerintelor de agro-mediu;
- beneficiarii masurii va trebui sa faca dovada detinerii competentelor necesare implementarii angajamentelor sau se angajeaza sa obtina cunostintele si informatiile necesare sau sa asigure expertiza necesara in domeniul implementarii angajamentelor de agro-mediu si clima prin servicii de consiliere sau consultanta, care sa vizeze cel putin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea si depunerea angajamentelor si cererilor de plata, masurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerintele de baza si la cerintele specifice ale angajamentelor.
 
De aceste plati pot beneficia fermierii care detin animale femele de reproductie de rasa pura locala in pericol de abandon din speciile prevazute in PNDR, inscrise in Registrele genealogice ale raselor – sectiunea principala – condus de asociatii acreditate de Agentia Nationala pentru Zootehnie.
 
Speciile pentru care se acorda acest ajutor sunt urmatoarele:
- Taurine: Sura de stepa;
- Bubaline: Bivolul romanesc;
- Ovine: Ţigaie – Varietatea ruginie, Ratca (Valaha cu coarne in tirbuson), Karakul de Botosani, Merinos de Palas, Merinos de Suseni, Merinos Transilvanean, Merinos de Cluj, Tigaie cu cap negru de Teleorman;
- Caprine: Alba de Banat, Carpatina; Ecvidee: Furioso North Star, Hutul, Gidran, Lipitan, Shagya Araba, Nonius, Semigreul romanesc; Porcine: Bazna, Mangalita.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.39 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016