Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele masuri din noul PNDR vor fi deschise in luna februarie a anului viitor

primele-masuri-din-noul-pndr-vor-fi-deschise-in-luna-februarie-a-anului-viitor

Pana atunci, in luna ianuarie este asteptast acordul de principiu al Comisiei Europene.


Primele masuri din noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 vor fi deschise, cel mai probabil, in luna februarie, in baza unui acord de principiu agreat cu Comisia Europeana, care va veni in primele zile ale lunii ianuarie, conform declaratiilor facute ieri de ministrul Agriculturii,  Daniel Constantin.
 
„Asteptam cu totii ca noul PNDR sa fie agreat de Comisia Europeana si sa isi deschida portile. Avem discutii constante cu reprezentantii Comisiei Europene si deja au avut loc la Bruxelles si mai multe videoconferinte care se desfasoara pentru a imbunatati lucrurile si care au fost scoase in evidenta de catre Comisie. Cred ca suntem pe drumul cel bun si calendarul ramane in linii mari cam acelasi pe care l-am anuntat. Sper ca in luna februarie sa avem primele masuri deschise prin noul program”, a spus Constantin. 
 
Potrivit ministrului Agriculturii, masurile cele mai importante care vor fi lansate prin noul PNDR sunt cele care faciliteaza investitiile pentru zona de productie, respectiv fosta masura 121 din actualul program, si masura pentru tinerii fermieri. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Este foarte important sa deschidem fosta masura 121, cea care faciliteaza investitiile pentru zona de productie. Avem nevoie in continuare sa crestem aceasta zona, fie ca vorbim de fermele de crestere a animalelor sau de reproductie astfel incat sa asiguram baza dezvoltarii pe termen lung, ca sa nu mai vorbim de importuri in industria alimentara, si mai ales in zona de carne, unde materia prima din afara fiind in exces, automat este si mai ieftina decat cea din productia autohtona. Cred ca trebuie sa reglam foarte bine lucrurile. In egala masura ne propunem sa deschidem, inca din februarie, masura care sa ne asigure intinerirea populatiei care lucreaza in agricultura, masura pentru tinerii fermieri care va avea o alocare de 50.000 de euro nerambursabili pentru fiecare tanar care va aplica”, a explicat ministrul Agriculturii. 
 
Acesta a adaugat ca PNDR va fi aprobat de CE ceva mai tarziu, undeva in lunile mai-iunie, la fel ca si celelalte programe ale statelor UE, insa acordul de principiu care va veni in luna ianuarie va permite Romaniei deschiderea unor masuri din viitorul program. 
 
„Probabil PNDR va fi aprobat ceva mai tarziu, dar cred ca in luna ianuarie vom avea acordul Comisiei pentru a deschide aceste masuri chiar daca aprobarea oficiala a Programelor pentru toate statele membre va veni undeva spre luna mai-iunie a anului 2015. Acest lucru nu va impiedica Romania sa deschida, odata ce avem un acord de principiu, masurile acestea in luna februarie. Dupa aceea vor fi deschise si celelalte masuri, respectiv cele dedicate investitiilor in mediul rural si pe zona de procesare”, a mai spus ministrul Agriculturii. 
 
PNDR 2014-2020 este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala pentru perioada 2014 — 2020 este de 8,015 miliarde de euro pentru cele 14 masuri. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016