Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procesarea cererilor pentru avansuri la subventiile pe suprafata se deruleaza cu viteza melcului

procesarea-cererilor-pentru-avansuri-la-subventiile-pe-suprafata-se-deruleaza-cu-viteza-melcului

Sistemul informatic al APIA este in continuare blocat, iar cererile sunt introduse manual, situatie in care sunt sanse minime ca toti fermierii care au depus soliocitari sa isi primeasca avansurile pana pe 30 noiembrie.


Vestile proaste continua sa curga dinspre Ministerul Agriculturii si APIA, in ceea ce priveste plata avansurilor la subventiile pe suprafata, procesul fiind demarat dar desfasurandu-se extrem de anevoios din cauza faptului ca sistemul informatic s-a blocat exact in momentul in care functionarii agentiei de plati au inceput sa introduca primele 120.000 de cereri.
 
Ministrul Achim Ichimescu a fost pus intr-o situatie oarecum penibila, anuntand marti ca s-a dat drumul platii avansurilor si dand asigurari ca pana joi fermierii isi vor primi banii, fiind nevoit apoi sa revina asupra declaratiei si sa anunte ca sistemul informatic s-a blocat si ca cele 120.000 de cerei de ordine de plata despre care spusese ca fusesera introduse in sistem, nu fusesera de fapt procesate.
 
In aceasta situatie, in care sistemul informatic i-a tradat tocmai cand aveau cea mai mare nevoie de el, functionarii de la APIA sunt nevoiti sa faca introducerea cererilor si procesarea acestora manual, fapt ce intarzie extrem de mult intregul proces si face, practic, imposibila prelucrarea tuturor celor 700.000 de cereri pana la sfarsitul lunii, atunci cand este termenul limita pentru plata avansurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Miercuri, ministrul Agriculturii a anuntat ca la momentul respectiv erau procesate integral 13.000 de cereri, in conditiile in care la APIA au fost depuse in total 943.000 de cereri, iar in urma trierilor facute in teren, au fost aprobate circa 700.000.
 
„Noi trebuia sa facem plati de 400 de milioane de euro acum, din bugetul pe anul 2015, insa nu putem, din cauza blocajului. Noi ramanem cu banii in buget, necheltuiti, iar fermierii nu-si primesc platile. In 2016 vom avea alt buget, cu anumite constrangeri bugetare. Am cerut sa se proceseze macar cererile fermierilor cu suprafete mari, pentru a face plati mai consistente deodata, dar nu se poate”, a mai precizat seful MADR.
 
In acest timp, reprezentantii companiei SIVECO, cea care a implementat sistemul informatic de la APIA, lucreaza la foc continuu pentru a bebloca sistemul si a face astfel posibila procesarea tuturor cererilor pana in data de 30 noiembrie.
 
Daca vor reusi acest lucru, ramane de vazut, iar in caz contrar, multi dintre fermierii care au depus cereri nu vor beneficia de avansuri, urmand ca dupa 1 decembrie sa astepte sa le fie platite integral subventiile pe suprafata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016