Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de sprijin pentru crescatorii de porci din Romania asteapta avizul Comisiei Europene

programul-de-sprijin-pentru-crescatorii-de-porci-din-romania-asteapta-avizul-comisiei-europene

In tara, programul a fost deja adoptat in Parlament, iar autoritatile au trimis o notificare la Bruxelles, insotita de o scrisoare justificativa, adresata direct comisarului europen pentru Agricultura, Phil Hogan.


Aprobat in unanimitate de catre Parlament, noul program de sprijin adresat crescatorilor de porci din Romania mai are nevoie si de acordul Comisiei Europene pantru a putea incepe sa fie pus in practica de autoritati, iar in acest sens, autoritatile au facut deja demersurile necesare.
 
Petre Daea, ministrul Agriculturi, a anuntat ca ministerul a trimis o notificare la Bruxelles privind aprobarea acestui program, totodata fiind trimisa si o scrisoare pe adresa comisarului european pentru Agricultura, in care se explica pe larg de ce este nevoie de implementarea acestui program in Romania.
 
„Actul normativ a iesit din Parlamentul Romaniei cu aprobarea fortelor politice, cu o majoritate care a inteles rostul acestui program. Acum se afla in faza de promulgare, iar noi amtransmis notificarea necesara la Bruxelles si o scrisoare catre comisarul Hogan pentru a-i explica de ce este necesar acest program. Nu este posibil ca in Romania, tara cu cea mai mare suprafata de porumb cultivata din UE sa aiba ca incarcatura la porumb pe hectar nici doi porci grasi. De aceea conceptul nostru in acest domeniu este zootehnizarea agriculturii tarii romanesti, motiv pentru care astept sa punem in practica acest act normativ”, a precizat in acest sens ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul „Carne de porc din fermele romanesti”, care urmeaza sa fie implementat in perioada 2017 — 2020, are alocata suma de 446 de milioane de euro, iar in 2017 crescatorii de porci vor primi ajutoare de stat de 86 de milioane de euro de la buget, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.
 
Implementarea acestui ajutor de stat are ca scop depasirea dificultatilor din sector, in sensul dezvoltarii activitatii de crestere a porcinelor si al mentinerii, cel putin, la nivelul actual de productie.
 
Necesitatea acestui program a aparut din cauza presiunilor cu care se confrunta producatorii de carne de porc din Romania in valorificarea productiei si a importurilor masive de carne de porc care, conform statisticilor, s-au ridicat in 2015 la 230.000 de tone. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016