Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de Hotarare a Guvernului in vederea acordarii unui ajutor de minimis pentru infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2012

proiect-de-hotarare-a-guvernului-in-vederea-acordarii-unui-ajutor-de-minimis-pentru-infiintarea-culturilor-agricole-in-toamna-anului-2012

Pentru a asigura demararea in conditii optime a campaniei agricole din toamna, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a elaborat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru acordarea de plati suplimentare sub forma unui ajutor de minimis care sa contribuie la finantarea infiintarii culturilor de toamna in anul 2012.


Ajutorul se acorda in conformitate cu regulamentul CE nr.1535/2007, iar cuantumul maxim nu depaseste echivalentul in lei a 7.500 euro pe beneficiar, adica 33.000 lei.

Prin schema de ajutor de minimis se propune un cuantum de 200 lei/ha pentru infiintarea culturilor de toamna (grau comun, orz, orzoaica, rapita, triticale, secara, grau dur), pentru o suprafata de minimum 1 ha, pana la cel mult 150 ha inclusiv, pe exploatatie.

Schema de ajutor de minimis se acorda urmatoarelor categorii de beneficiari:

- Producatori agricoli - persoane fizice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Producatori agricoli - persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane juridice etc.
- Producatori agricoli - persoane juridice.

De platile compensatorii beneficiaza aproximativ 450.000 de producatori agricoli. Suprafata cultivata cu culturi de toamna acoperita de prezenta schema de ajutor de minimis este de cca. 1,8 milioane ha.

Alocarea de plati suplimentare prin acordarea unui ajutor de minimis va sprijini producatorii agricoli atat pentru realizarea suprafetelor cu culturi de toamna, cat si pentru elaborarea propriului plan de afaceri si program de dezvoltare pe termen scurt si mediu, adaptate cerintelor pietei, in conditiile reducerii cheltuielilor curente de productie.

Totodata, productia realizata va fi orientata spre piata, asigurand atat venituri echitabile producatorilor agricoli, cat si resurse alimentare sigure pentru consumatori.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, reglementata prin aceasta hotarare, sunt de 350 milioane lei (aprox. 80 milioane euro) si se asigura de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare acordate MADR pentru anii 2012 si 2013.

Termenul limita de depunere a cererilor de sprijin financiar la directiile agricole judetene este 16 noiembrie 2012, data dupa care vor fi facute platile catre beneficiari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016