Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a dat asigurari ca platile pentru inverzire se vor efectua mai rapid

seful-madr-a-dat-asigurari-ca-platile-pentru-inverzire-se-vor-efectua-mai-rapid

Acesta a precizat ca intarzierile in ceea ce priveste plata subventiilor pe 2015 s-au datorat unor cauze obiective si subiective, insa a adaugat ca APIA se va incadra in termenul legal de plata.


Subventiile pe inverzire, aproximativ 530 de milioane de euro, vor ajunge mai rapid la fermieri pentru ca procedurile sunt deja scurtate, iar intarzierile de pana acum nu se vor mai repeta, dupa cum a dat zilele trecute asigurari ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
 
„Am inceput platile pentru subventii in 8 aprilie, am platit 600 milioane de euro si mai avem un miliard de euro. A inceput si plata verde aproximativ 530 milioane de euro, trimitem ordine de plata la Trezorerie pentru 461.000 de fermieri. Banii vor ajunge mai rapid la fermieri, procedurile sunt scurtate. La anul, in niciun caz nu se vor mai repeta intarzierile de pana acum, pentru ca modulul actual este finalizat. Modulul actual, daca l-am fi avut la platile in avans, totul ar fi mers perfect. Dar va functiona perfect in toamna cand vom da platile in avans”, a spus Irimescu.
 
Acesta a precizat ca intarzierile in ceea ce priveste plata subventiilor pe 2015 s-au datorat unor cauze obiective si subiective, insa a adaugat ca APIA se va incadra in termenul legal de plata, respectiv 1 decembrie — 30 iunie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Sunt cauze obiective si subiective pentru care au intarziat plata subventiilor. Legal, termenul de acordare a subventiilor pentru 2015 este 1 decembrie 2015 — 30 iunie 2016. E clar ca ne vom incadra in acest termen. Este adevarat ca in anii anteriori incepeam la jumatatea lui februarie si pana la inceputul lunii mai se finalizau platile. Intarzierea s-a datorat si complexitatii Politicii Agricole Comune, anterior aveam o singura plata iar acum avem cinci componente, dar noi trebuia sa avem modul de calcul al platilor macar cu 6 luni inainte de 16 octombrie, cand incepeau platile in avans. Ori furnizorul de soft a primit comanda abia la sfarsitul lui august 2015. Termenul acela de sase luni, ideal ar fi fost un an, nu l-au mai avut la dispozitie”, a explicat ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.06 din 127 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016