Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solicitari de 256 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor mici prin PNDR 2020

solicitari-de-256-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-fermelor-mici-prin-pndr-2020

Sprijinul acordat pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil, in valoare de 15.000 de euro si se acorda in 2 transe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% in maximum 3 ani de la semnarea acesteia.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit, in perioada 2015 - 2018, 17.055 solicitari de finantare pentru dezvoltarea fermelor mici, valoarea fondurilor europene nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 256 de milioane de euro.
 
AFIR a incheiat cu micii fermieri contracte de finantare in valoare de 159,42 milioane de euro, inclusiv pentru proiecte preluate prin procedura de tranzitie din programarea 2007 - 2013).
 
„Investitiile in fermele mici reprezinta un pilon important, care poate sustine dezvoltarea mediului rural romanesc pe termen lung prin crearea, dar mai ales mentinerea, locurilor de munca in agricultura. Prin intermediul PNDR 2020, pentru fermierii care detin exploatatii mici - de pana la 12.000 SO valoarea productiei standard - AFIR a platit pana in prezent 124 de milioane de euro. Imi doresc ca acest sprijin financiar sa constituie un punct de pornire care sa ajute la dezvoltarea acestor ferme pentru a deveni cat mai viabile din punct de vedere economic si sa poata accesa pe viitor linii de finantare mult mai consistente”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sectorul apicol a beneficiat de cel mai mare interes din partea beneficiarilor submasurii 6.3, pentru care AFIR a primit 4.725 de cereri de finantare. De asemenea, micii fermieri au depus 3.346 de solicitari de finantare pentru ferme mixte, vegetale si animale.
 
Pentru horticultura, s-au depus 2.748 solicitari de finantare, iar pentru investitii in culturi mixte 1.621 de solicitari. Totodata, pentru cresterea bovinelor de lapte, AFIR a primit aproximativ 1.500 de cereri de finantare si alte 1.237 de solicitari pentru culturi de camp.
 
La polul opus, fermierii au manifestat un interes mai scazut pentru cresterea porcinelor, pentru care au fost primite 85 de solicitari, pentru cresterea bovinelor de carne s-au depus 45 de cereri de finantare si doar 24 de solicitari pentru ferme de pasari de curte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016