Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii aveti, de ce scumpiti carnea de miel?

subventii-aveti-de-ce-scumpiti-carnea-de-miel

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a declara vineri ca nu exista motive pentru scumpirea carnii de miel, mai ales atata timp cat crescatorii de ovine beneficiaza de subventia pe cap de animal. "Sectorul ovin este sustinut din bugetul Agriculturii prin subventii substantiale", a precizat acesta.


"Am vazut ca se practica foarte mult in ultimul timp, a devenit un sport, sa anuntam mariri de preturi ca apoi chiar sa le marim. in ultima saptamana am vazut ca pretul la carnea de miel pentru Paste se va mari, dar eu nu cred ca exista motivatie pentru ca MADR sustine sectorul ovin prin subventii substantiale", a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

Acesta a precizat ca pretul produselor alimentare este dictat de piata si nu este facut de minister.

"Pretul nu-l face ministerul, il face piata, iar daca producatorii vor exagera in continuare cu cresterea pretului, acest lucru se va se va intoarce impotriva lor pentru ca o sa avem consumatori care nu-si vor mai permite sa cumpere si vor ramane cu stoc de produse", a adaugat Fuia.

In privinta preturilor la oua, seful MADR a adaugat ca Autoritatea de Concurenta va deschide o ancheta pe acest sector pentru a vedea motivele cresterii preturilor din ultimele saptamani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Consiliul Concurentei va deschide, probabil, o ancheta pe sectorul de oua pentru a vedea de ce pretul a crescut atat de mult, desi in ultimul timp a mai scazut. Cred ca va aparea si productia din gospodaria mica a populatiei si stocul de oua pe piata va fi mai mare, iar pretul ar trebui sa se regleze", a adaugat ministrul Agriculturii.

In 2011, cererea pentru carnea de miel a scazut semnificativ din cauza puterii reduse de cumparare a romanilor, desi pretul a fost cu circa 20% mai mare decat cu un an in urma. in general, preturile au fost de 15 lei pe kg in viu si 23 de lei pe kg in carcasa.

In prezent, in pietele agroalimentare din Timisoara, pretul carnii de miel ajunge la 25 de lei kilogramul de carcasa, din cauza iernii desosebit de grele. Anual, oferta crescatorilor autohtoni pentru Sarbatorile Pascale este in jurul a 3 milioane de miei si iezi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016