Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventiile pe suprafata au fost platite catre 97% din fermieri

subventiile-pe-suprafata-au-fost-platite-catre-97-din-fermieri

Subventiile pe hectar au fost platite fermierilor in proportie de 97%, prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.


"La plati directe, situatia este buna. 97% din fonduri au fost absorbite. Desigur, si acolo trebuie sa avem in vedere penalizarile. Am platit peste 160 de milioane de euro penalizari de-a lungul anilor. insa, putem sa ne laudam ca am scapat de clauza de salvgardare din primul an al aderarii, care prevedea posibilitatea taierii a 25% din platile directe in primii ani", a precizat Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, la dezvoltare rurala, Romania a ajuns la o absorbtie de 42%, in conditiile in care media la nivel european este de 52%, iar unele state membre ale Uniunii Europene au ajuns chiar la 60 - 62%.

"Pentru dezvoltare rurala, desi am progresat mult mai mult fata de fondurile regionale, unde absorbtia este de 4%, am ajuns la 42%, o cifra de absorbtie care ne aseaza la coada listei intre statele membre UE, media la nivel european fiind de 52%. Statele membre fruntase ajung la 60 - 62%. Mai avem mult de cheltuit pe partea de dezvoltare rurala unde am ajuns la 3,7 miliarde de euro din cele 8 miliarde de euro alocate. Timpul este scurt si banii trebuie cheltuiti pana in 2015", a subliniat reprezentantul MADR.

Irimescu a atras atentia ca este necesara o accelerare a absorbtiei fondurilor europene, MADR avand in acest sens un plan de masuri, in baza caruia s-a constituit un parteneriat cu Fondul de Garantare si cu bancile, pentru ca in domeniul absorbtiei fondurilor europene sunt identificate doua probleme: cofinantarea si birocratia mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Secretarul de stat in MADR a adaugat ca planul de masuri pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene include chiar anularea proiectelor din anii 2008 - 2010 care nu au niciun fel de plati efectuate pana in acest moment.

"Masura nu este deloc simplu de luat, pentru ca sunt beneficiari nemultumiti de perspectiva pierderii proiectelor, dar in aceasta situatie nu avem de ales. Romania beneficiaza pentru perioada 2007 - 2013 de 34,5 miliarde de euro, din care 13,5 miliarde de euro pentru agricultura. Daca privim absorbtia totala, este ceva peste 8 miliarde de euro, din care sapte miliarde de euro in agricultura. Din acest punct de vedere, am putea sa ne consideram fruntasi, insa, in realitate, noi nu suntem multumiti deloc", a mai spus Achim Irimescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016