Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termene limita de care trebuie sa tina cont fermierii pentru a nu pierde subventiile

termene-limita-de-care-trebuie-sa-tina-cont-fermierii-pentru-a-nu-pierde-subventiile

Agentia de plati a publicat recent un calendar al acestor termene, pentru a le reaminti fermierilor sa se prezinte la timp pentru a depune documentele necesare obtinerii sprijinului financiar.


In aceasta perioada sunt in plina desfasurare pregatirile pentru efectuarea platii subventiilor catre fermieri, avansurile fiind programate sa intre in conturi incepand cu data de 16 octombrie.
 
In acest context, reprezentantii APIA reamintesc fermierilor care sunt termenele limita si actiunile care mai sunt de efectuat in perioada urmatoare, pana la inceperea efectuarii platilor.
 
Astfel, conform calendarului APIA, in perioada 21 august - 6 octombrie are loc cea de-a  doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-202.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform aceluiasi calendar, data de 1 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul zootehnic. Pentru anul 2017, esantionul este de 4043 exploatatii la nivel national, cu variatii cuprinse intre 2 – 233 exploatatii, in functie de judet. 
 
In acest scop, persoanele nominalizate vor studia si analiza documentatia de control, vor studia cadrul legal si instructiunile privind acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile ovine/caprine si sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, vor verifica data extragerii din RNE a raportului exploatatiei, care urmeaza sa  fie controlata, raport care trebuie sa fie extras in ziua/preziua efectuarii controlului la fata locului si vor verifica daca exista diferente intre animalele din raportul de control si animalele.
 
Inspectorii care efectueaza controlul, verifica la fata locului documentele justificative, corespondenta dintre datele inscrise in cererea unica si datele inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE), exactitatea si corectitudinea datelor inregistrate in Registrul Individual al Exploatatiei (RIE) si existenta animalelor in exploatatie, pentru animalele cu retentie sau/si existenta documentelor justificative pentru animalele iesite din efectiv pentru schemele de sprijin cuplat tineret mascul/femel si/sau animale iesite ca urmare a circumstantelor naturale (CN), a cazurilor de forta majora (FM), sau alte cauze.
 
Totodata, 31 septembrie este termenul limita pentru finalizarea controalelor in sectorul vegetal. Esantionul de control contine un numar de 104.146 dosare selectate pentru verificarea normelor de ecoconditionalitate, a schemelor de sprijin pe suprafata si in sectorul zootehnic.
 
 Astfel, pentru controlul pe teren prin metoda clasica sunt verificati 28.547 de fermieri si pentru controlul pe teren prin metoda teledetectiei, 75.599 de fermieri. Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua incepand cu data de 16 octombrie 2017 iar plata regulara pentru anul de cerere 2017 se va efectua intre 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016