Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veste buna pentru fermieri: Din 16 octombrie va incepe plata subventiilor pentru anul agricol 2017-2018

veste-buna-pentru-fermieri-din-16-octombrie-va-incepe-plata-subventiilor-pentru-anul-agricol-2017-2018

Ministrul Petre Daea si-a petrecut Duminica alaturi de fermieri, in judetul Hunedoara, la una dintre cele mai cunoscute sarbatori a Crescatorilor de ovine: Turcana - Regina Muntilor. Cu acest prilej, Ministrul Agriculturii a anuntat ca plata primelor subventii pentru agricultura, pentru anul agricol 2017 - 2018, va fi facuta incepand cu data de 16 octombrie. Valoarea totala a sumelor alocate se ridica la 2,7 miliarde de euro.


"Avem data de 16 octombrie, toti fermierii o asteapta pentru ca va fi prima zi cand vor incepe sa apara subventiile pentru anul agricol 2017-2018 (...). In aceasta iarna incepem sa dam subventiile si pentru zootehnie.

Este un efort formidabil pentru tara, pentru ca acest efort se comensureaza intr-o suma de 2,7 miliarde euro pe care trebuie sa-i dea intai tara si apoi sa-i ia de la Uniunea Europeana. Toti acesti bani, pentru subventiile din aceasta toamna, pentru continuarea subventiilor regulare sunt in bugetul Ministerului Agriculturii, prin decizia Guvernului", a declarat ministrul Agriculturii.

De asemenea, tot cu privire la programele de sprijin pentru crescatorii de ovine, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mai anuntat ca potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de Guvern din 13 iulie 2017, crescatorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lana vanduta prin centrele de colectare, in program fiind inscrisi deja peste 32.000 de oieri din toata tara.

Este vorba de o schema de ajutor de minimis care are o finantare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prevazute pe anul 2018.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual (2018) si in cele doua exercitii financiare precedente (2016, 2017).

Derularea sprijinului  se face prin directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti. Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc intr-o singura transa anuala. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie  de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului.

Ministrul a mai explicat ca in tara vor fi opt centre regionale de colectare a lanii, adaugand ca unul functioneaza deja, in judetul Bistrita-Nasaud.

Lana de oaie poate fi folosita ca termoizolator in constructii si in industria textila. Un exemplu in acest sens este cel al unor investitori din Bistrita Nasaud, care au amenajat in Sangeorz Bai un depozit unde lana este colectata si balotata, urmand apoi sa fie trimisa la export. In perspectiva, se preconizeaza dotarea cu o linie tehnologica de spalare a lanii dar si solutii pentru prelucrare – includere in productia materialelor izolatoare pentru constructii, cu scopul de a inlocui polistirenul si vata minerala.


Surse: Agerpres, MADR

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016