Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viticultorii vor beneficia anual 47,7 milioane de euro din partea U.E.

viticultorii-vor-beneficia-anual-477-milioane-de-euro-din-partea-ue

Conform unei hotarari de guvern adoptate ieri, perioada de acordare a sprijinului financiar este 2014-2018.


Printre documentele adoptate in sedinta de guvern de ieri, se numara si hotararea care stabileste modul de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producatorii din sectorul vitivinicol in perioada 2014-2018.
 
Dupa cum au precizat oficialii din cadrul MADR, odata cu adoptarea acestei hotarari s-a creat cadrul juridic necesar aplicarii directe in legislatia nationala a noilor directii de actiune stabilite de noul cadru legislativ al UE care vizeaza sectorul vitivinicol, iar adoptarea noii hotarari de Guvern raspunde obiectivului noului Program National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol si a masurilor notificate pentru perioada 2014 – 2018.
 
Astfel, cuantumul anual al sprijinului financiar din partea UE este de 47,7 milioane euro, iar masurile pentru care se acorda acest sprijin  producatorilor din sectorul vitivinicol in perioada 2014-2018 sunt restructurarea si reconversia plantatiilor viticole, promovarea vinurilor cu doua submasuri, respectiv promovarea vinurilor produse in Uniune care consta in actiuni de informare in statele membre privind schema de denumiri de origine controlata si indicatii geografice, precum si promovarea vinurilor in tari terte, asigurarea recoltei de struguri si investitii.
 
Pana anul trecut, sectorul vitivinicol a beneficiat de o alocare financiara anuala de 42,1 milioane euro din fonduri comunitare, prin Programul National Suport 2009 – 2013, pentru urmatoarele masuri eligibile, in funcţie de specificul viticulturii autohtone: restructurarea si reconversia podgoriilor, asigurarea recoltei plantatiilor viticole, folosirea mustului concentrat in vederea ridicarii tariei alcoolice a vinurilor si promovarea vinurilor pe pietele tarilor terte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Sectorul vitivinicol a absorbit, in proporţie de suta la suta  fondurile europene puse la dispozitie de Comisia Europeana in cadrul acestui program, intre anii 2009-2013. Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate de acest program, prin noul Program National de Sprijin 2014-2018, cuantumul anual alocat Romaniei a fost majorat la 47,7 milioane euro, pentru ca sectorul vitivinicol sa beneficieze de o dezvoltare cat mai extinsa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016