Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendarul fermierului in luna mai

calendarul-fermierului-in-luna-mai

In cultura mare, pana pe data de 10 mai se incheie campania de semanat in camp. Vor continua lucrarile de combatere a bolilor si daunatorilor. La paioase, in luna mai se efectueaza tratamentul cu erbicid pentru combaterea buruienilor. Se urmaresc culturile pentru depistarea prezentei bolilor sau insectelor daunatoare si se va actiona in consecinta, cu fungicide sau amestecuri insecto-fungicide.


La prasitoare, se vor efectua lucrarile de intretinere prin executarea prasilelor mecanice sau aplicarea de erbicide.

In zootehnie, animalele se scot la pasunat dupa data de 10 mai, pentru a se dezvolta masa verde pe pasuni. Se va incepe tunsul oilor. Pana pe 10 mai se vor amenaja locurile de adapat. Inainte de a iesi la pasune este indicat a se administra in hrana animalelor masa verde in amestec cu ceva uscat, pentru a preveni diareea. De asemenea, se recomanda plimbarea animalelor inainte de pasunat pentru a le obişnui cu lumina naturala si miscarea.

Se vor efectua toate masurilor sanitar veterinare prevazute a se efectua in luna mai si inainte de iesirea animalelor la pasune.

In legumicultura, in solarii se paliseaza si se copilesc tomatele pana la legarea fructelor pe prima inflorescenta. La castraveti, ramificatiile laterale se ciupesc la 1-2 fructe legate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru culturile de legume infiintate in camp, in prima decada a lunii are loc calirea rasadurilor prin descoperirea rasadnitelor, prin aerisirea solariilor si obisnuirea acestora cu temperaturile dein camp. In conditiile acestui an, calirea rasadurilior a fost devansata cu 2-3 saptamani in regiunile din sud, acolo unde temperaturile s-au mentinut peste media obisnuita pentru aceasta perioada.

Se pregateste terenul si se planteaza rasadurile de tomate, ardei si vinete. Se seamana castraveti, pepeni, fasole, dovlecel, ridichi de vara, marar si sfecla rosie. Se seamana dovleacul pentru copt in cuiburi la 2x2 metri, adaugand la fiecare cuib 2-3 kg mranita si 4-5 seminte. Se instaleaza spalierul, se paliseaza si se copilesc tomatele timpurii in camp;

Se face fertilizarea faziala la varza de vara. Se incepe erbicidarea postemergenta a radacinoaselor si a cepei din arpagic si semanat direct. Cand cartofii au atins 20-25 cm inaltime se executa rebilonatul.

Se efectueaza tratamentele necesare impotriva bolilor si daunatorilor. Se continua lucrarile de intretinere a culturilor.

In pomicultura, are loc intretinerea solului prin lucrari de arat, discuit. Se aplica ingrasamintele potrivit schemei de fertilizare si se fac tratamente impotriva bolilor si daunatorilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016