Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare abator de ovine din Ardeal, in pragul falimentului

cel-mai-mare-abator-de-ovine-din-ardeal-in-pragul-falimentului

Unitatea, situata in judetul Salaj, a fost realizata din fonsuri europene si a intrat in colaps din cauza incapacitatii achitarii unui credit bancar.


Cel mai mare abator de ovine din Transilvania si unicul din Salaj, realizat cu o investitie europeana in valoare totala de 2,5 milioane de euro, este in colaps financiar si urmeaza a fi scos la vanzare.

Falimentar dupa cinci ani de la inaugurare, in principal, din cauza imposibilitatii returnarii unui credit bancar, lipsa comenzilor si actuala criza din Siria, abatorul are o capacitate de taiere de 1.600 de oi pe zi (200 de capete/ora) si apartine Cooperativei Agricole Transilvania Ovicarn, fiind construit prin programul SAPARD, dar şi cu finantare din partea a 64 de crescatori de ovine din judet, membri ai cooperativei.

„Mai intai a fost o povara un credit bancar mare luat pentru a acoperi contributia noastra de 50 la suta pentru finantarea proiectului european. Apoi, a fost si politica bancii, care a fost una dezastruoasa nu numai pentru noi, ci si pentru agentii economici, in general. Pentru faptul ca ultima transa de plata de la SAPARD am primit-o cu cateva luni mai tarziu decat era prevazut in contract, banca ne-a ridicat dobanda de la 12,24 la 24 la suta. Cum ne-au intrat banii europeni, cum banca i-a luat pe toţi. Greu de pornit, pe urma. Apoi faptul ca nu a fost o cerere constanta pentru abatorizare. Intr-un singur an am taiat trei luni de zile, in rest era cerere numai de Pasti. Mieii se duceau in viu, aşa cum se duc materiile prime din ţara asta. Acesta a fost iarasi un motiv, pentru ca nu poti acoperi rata la banca si cheltuielile curente dintr-o luna-doua de funcţionare. A mai fost o cauza şi acest razboi din Siria. Pentru ei am lucrat atunci cand am avut activitate trei luni, dupa care n-am mai avut decat discutii cu ei, care nu s-au finalizat”, a declarat Ionel Daraban, presedintele Consiliului de Administratie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a adaugat ca s-a incercat salvarea abatorului prin declansarea procedurii de insolventa, dar in lipsa comenzilor s-a ajuns in cele din urma la faliment.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016