Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Botanoiu: MADR va aloca peste 41 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de imbunatatiri funciare

daniel-botanoiu-madr-va-aloca-peste-41-de-milioane-de-lei-pentru-modernizarea-sistemului-de-imbunatatiri-funciare

Suma este aproape dubla fata de cea alocata in cursul anului trecut, in acelasi scop.


Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a anuntat zilele trecute ca in acest an, MADR va investi o suma mult mai mare pentru modernizarea sistemului de imbunatatitri funciare. Potrivit declaratiilor sale, este vorba de peste 41 de milioane de lei, aproape dublu fata de anul trecut, cand ministerul a alocat in acelasi scop doar 22 de milioande de lei. Trebuie mentionat, insa, ca tot anul trecut, alte 20 de milioane de lei au fost cheltuiti pentru scoaterea apei din gospodariile populatiei, in urma ploilor şi inundatiilor, iar patru milioane de lei pentru prima umplere a canalelor de irigatii.
 
Banii alocati in acest an vor fi folositi atat pentru reabilitarea sistemului de irigatii, cat si pentru celelalte tipuri de lucrari din domeniul imbunatatirilor funciare, cum ar fi desecari, regularizari de scurgeri pe versanti, amenajari in urma alunecarilor de teren etc. De asemeni, Botanoiu a precizat ca o parte din bani vor merge catre investitii deja aflate in derulare, iar o alta parte vor fi folositi pentru demararea de noi investitii.
 
„Avem alocata o suma de 27,24 de milioane de lei pentru investitiile aflate in derulare din anii trecuti si care sunt aproape de finalizare, iar diferenta de circa 14 milioane de lei va merge catre investitiile noi programate pentru jumatate din judetele tarii. Aceste investitii sunt orientate catre intreg sectorul de imbunatatiri funciare, nu doar pentru reabilitarea sistemului de irigatii, ci si pentru desecare, regularizari de scurgeri pe versanti, amenajarea in urma alunecarilor de teren”, a declarat recent secretarul de stat.
 
Acesta a mai precizat ca pentru anul in curs mai este disponibila suma de 7 milioane de lei pentru efectuarea reviziilor pe canalele de irigatii si prima umplere in zonele unde sunt solicitari pentru efectuarea udarilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Africultorii au contractat pana in prezent 320.000 de hectare pentru efectuarea irigatiilor, in special in marile bazine agricole din Dolj, Olt, Calarasi, Tulcea, Ialomita, sistemele din Romania putand asigura irigarea unei suprafete de 750.000 de hectare. Anul acesta, pretul energiei electrice folosite in sistemele de irigatii este redus cu 27 la suta fata de 2013, ceea ce va influenta semnificativ pretul final al apei furnizate fermierilor. Anul trecut fermierii au incheiat contracte cu ANIF pentru irigarea unei suprafete de 437.000 de hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016