Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demersurile pentru infiintarea bursei de peste au ajuns in faza inceperii lucrarilor de executie

demersurile-pentru-infiintarea-bursei-de-peste-au-ajuns-in-faza-inceperii-lucrarilor-de-executie

Lucrarile au fost atribuite prin licitatie catre patru firme, iar in viitorul apropiat va incepe constructia unui sediu, amenajarea unui ponton si se vor achizitiona trei nave frigorifice de transport.


Dupa opt ani de cand proiectul a inceput sa prinda contur, s-a ajuns in cele din urma la momentul in care urmeaza sa fie demarate lucrarile de executie pentru infiintarera unei burse a pestelui in Tulcea.
 
Anuntul a fost facut de Ciceronis Cumpanasoiu, directorul general al Autoritatii de Management pentru POP din cadrul Ministerului Agriculturii, care a declarat la finele saptamanii trecute ca „proiectul Bursei de Peste de la Tulcea a demarat, am trecut de faza licitatiei. S-a facut o licitatie completa, proiectare si executie, derulata de Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura in parteneriat cu Consiliul Judetean Tulcea. Acum se lucreaza la proiectare si in scurt timp incepe executia. Speram s-o finalizam cat mai repede, desi termenul limita este 15 septembrie 2015, la fel ca toate proiectele din programul de pescuit. Consider ca realizarea unei Burse de Peste va aduce beneficii reale pescarilor din Delta Dunarii si astfel vom reusi sa oficializam si schimburile comerciale”.

Contractul privind realizarea unei Burse de Peste la Tulcea a fost castigat de asocierea a patru firme din judetul Tulcea si a fost semnat pe data de 3 septembrie, valoarea totala a acestuia fiind de 17.888.504,05 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul prevede construirea unei cladiri situata in apropiere de faleza orasului Tulcea, cu o suprafata de peste 1.800 de metri patrati, amenajarea unui ponton de acostare pentru navele de transport a pestelui la Tulcea, precum si a unui punct de colectare a pestelui la Chilia Veche. In cadrul acestui proiect se vor achizitiona trei nave frigorifice cu o capacitate de 10 tone si patru autoutilitare frigorifice, cu o capacitate de 3,5 tone. Acestea vor fi folosite pentru transferul pestelui de la punctele de colectare din Delta Dunarii la bursa, pescarii urmand sa transporte resursa pe care vor sa o valorifice prin bursa cu mijloace proprii pana la punctele de colectare.

Firmele care vor realiza Bursa de Peste sunt Fil Construct Sarichioi, pe partea de constructii, Concept Structure Tulcea, pe partea de proiectare, Moa Boats Tulcea, pe partea de livrare nave, si Naval Total Management Tulcea, pe partea de proiectare de nave.

Directorul general al Autoritatii de Management pentru POP a mai afirmat ca acordarea unei subventii in acest sector ar scoate din economia subterana o parte din productia de peste, insa deocamdata nu au fost gasite solutii pentru realizarea acestui lucru.

„Eu cred ca acordarea unei subventii cat de mici, daca ar fi posibila in acest sector, ar fiscaliza si ar scoate din economia subterana o parte din peste. Dar deocamdata nu s-a gasit o solutie. Sigur ca nici nu este un scop principal al directiei noastre. Acest lucru ar trebuie sa il faca ANPA pentru ca ei se ocupa de politici, dar cred ca ar trebui sa ne gandim cu totii la binele sectorului si al tarii”, a mentionat seful AM-POP.

De asemenea, Cumpanasoiu considera ca reducerea TVA la peste si produse din peste ar putea influenta semnificativ si consumul in Romania, care este in continuare extrem de redus fata de tarile Uniunii Europene.

„Daca ar fi posibila reducerea TVA la peste si produse din peste in mod sigur ar influenta si consumul. Din pacate, noi nu avem o cultura a consumului de peste, in sensul ca este un aliment bun, unul sanatos. Noi mancam ocazional peste. Sunt zone din tara unde nu se consuma aproape deloc peste. Consumul este in sud si in apropiere de Dunare si mare”, a mai spus Ciceronis Cumpanasoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016