Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri Europene 2016 - incepe depunerea proiectelor pe platforma online. Aveti pregatita Semnatura Electronica?

fonduri-europene-2016-incepe-depunerea-proiectelor-pe-platforma-online-aveti-pregatita-semnatura-electronica

Ministerul Fondurilor Europene se pregateste sa lanseze, la finalul lunii iulie, sesiunea de depunere a cererilor pentru finantare europeana pentru submasurile 6.2 "Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale" si 6.4 "Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole" din cadrul PNDR.


Ce inseamna asta, mai exact? Ca din 28 iulie, exclusiv online prin noul sistem MySMIS (click AICI pentru a accesa site-ul dedicat), veti putea depune solicitarile dumneavoastra de finantare.

Cine poate beneficia de Fonduri Europene pentru submasurile 6.2 si 6.4? Puteti citi mai jos explicatii detaliate despre cine, cum si pentru ce poate solicita fonduri europene. In esenta este vorba despre activitati non agricole, infiintate si dezvoltate de catre microintreprinderi si intreprinderi mici, in ideea dezvoltarii serviciilor si a locurilor noi de munca in spatiul rural.

Atentie, insa: toate proiectele sau documentele depuse trebuie sa fie semnate digital! Conform noilor norme stabilite de catre Minister, semnatura digitala este obligatorie iar aplicatia online NU accepta documente care nu sunt semnate digital.
Obtinerea unei semnaturi digitale poate fi extrem de rapida daca optati pentru o solicitare facuta online la una dintre firmele autorizate in acest sens. AlfaSign, unul dintre liderii de pe piata din Romania, va ofera posibilitatea de a obtine semnatura digitala in doar 3 zile lucratoare, la pretul de doar 30 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intrati pe site-ul dedicat, completati formularul si veti primi prin curier rapid toate documentele necesare (click AICI pentru a obtine rapid Certificatul Digital obligatoriu).

Acum, dupa ce ati obtinut deja Certificatul Digital pentru semnatura electronica, va trebui sa urmati pasii necesari pentru depunerea proiectului. Va invitam sa urmariti mai jos un Tutorial Video care explica pas cu pas ce trebuie sa faceti.

Tutorial transmitere cerere de finantare



Fonduri Europene 2016 - Informatii Submasura 6.2 si Submasura 6.4

- depunerile proiectelor se fac online pe site-ul MySMIS 2016
- semnatura digitala este obligatorie si o puteti obtine AICI de pe site-ul AlfaSign


Submasura (SM) 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”

Sprijinul acordat prin SM 6.2 contribuie la promovarea diversificarii activitatilor agricole prin crearea de activitati noi neagricole, la infiintarea si dezvoltarea de micro-intreprinderi si intreprinderi mici si implicit, la crearea de locuri de munca, obtinerea de venituri alternative pentru populatia din mediul rural si reducerea gradului de dependenta fata de sectorul agricol, ceea ce contribuie la o dezvoltare economica durabila si  reducerea saraciei in spatiul rural.

SM 6.2 are ca scop in special, crearea de noi activitati neagricole pentru fermierii detinatori ai exploatatiilor agricole de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor si in general, pentru intreprinzatorii din mediul rural care se incadreaza in categoria micro‐intreprinderilor sau intreprinderilor mici, acordandu‐se prioritate sectoarelor cu potential ridicat de dezvoltare identificate in Acordul de Parteneriat, in concordanta cu Strategia Nationala de Competitivitate.

Submasura vizeaza: diversificarea economiei rurale prin cresterea numarului de micro‐intreprinderi si intreprinderi mici in sectorul neagricol, dezvoltarea serviciilor si crearea de locuri de munca in spatiul rural; incurajarea mentinerii si dezvoltarii activitatilor mestesugaresti traditionale.

Atentie! NU sunt eligibile activitatile complementare activitatilor desfasurate de solicitant.

Domeniile de diversificare acoperite in cadrul sub‐masurii sunt:

- Activitati de productie (ex: fabricarea produselor textile, imbracaminte, articole de marochinarie, articole de hartie si carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activitati de prelucrare a produselor  lemnoase (productie de combustibil din biomasa –ex: fabricare de peleti); industrie metalurgica, fabricare constructii metalice, masini, utilaje si echipamente; fabricare produse electrice, electronice) in vederea comercializarii, producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile pentru desfasurarea propriei activitati,  ca parte integranta a proiectului etc.;

- Activitati mestesugaresti (ex: activitati de artizanat si alte activitati traditionale non‐agricole (ex: olarit,  brodat, prelucrarea manuala a fierului, lanii, lemnului, pieliietc.), conform definitiei din capitolul 4.4.  

- Activitati turistice (ex: servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement dependente sau independente de o structura de primire agro‐turistica cu functiuni de cazare si servicii de alimentatie publica);

- Servicii (ex: medicale, sanitar‐veterinare; reparatii masini, unelte, obiecte casnice; consultanta, contabilitate, juridice, audit; servicii in tehnologia informatiei si servicii informatice; servicii tehnice, administrative, alte servicii destinate populatiei din spatiul rural1 etc).

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

Solicitantii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta sub‐masura sunt:

- Fermieri sau membrii unei gospodarii agricole care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati neagricole pentru prima data in spatiul rural (autorizati cu statut minim de PFA); 
- Micro‐intreprinderi si intreprinderi mici existente din spatiul rural, care isi propun activitati neagricole  pe care nu le‐au mai efectuat pana la data aplicarii pentru sprijin;
- Micro‐intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii aplicatiei de finantare sau cu  o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depuneri acesteia (start‐ups).

Atentie!! Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile

Descarca Ghidul+Anexele aferente sM 6.2

Sub-masura SM  6.4 „Sprijin  pentru investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”

Submasura 6.4 are ca scop:

- Stimularea mediului de afaceri din mediul rural;
- Cresterea numarului de activitati neagricole desfasurate in zonele rurale;
- Dezvoltarea activitatilor neagricole existente;
- Crearea de locuri de munca;
- Cresterea veniturilor populatiei rurale;
- Reducerea diferentelor dintre mediul rural si urban;
- Diversificarea activitatilor economice ale fermierilor sau membrilor gospodariilor agricole prin practicarea de activitati neagricole in vederea cresterii veniturilor si crearii de alternative ocupationale.

Domeniile de diversificare acoperite in cadrul sub‐masurii sunt:

- Activitati de productie (ex: fabricarea produselor textile, imbracaminte, articole de marochinarie, articole de hartie si carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activitati de prelucrare a produselor lemnoase; industrie metalurgica, fabricare constructii metalice, masini, utilaje si echipamente; fabricare produse electrice, electronice, etc.);

- Activitati mestesugaresti (ex: activitati de artizanat si alte activitati traditionale non‐agricole (ex: olarit, brodat, prelucrarea manuala a fierului, lanii, lemnului, pielii etc.);

- Activitati turistice (ex: servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement si alimentatie publica);

- Furnizarea de servicii de ex: medicale, sociale, sanitar‐veterinare; reparatii masini, unelte, obiecte casnice; consultanta, contabilitate, juridice, audit; servicii in tehnologia informatiei si servicii informatice; servicii tehnice, administrative etc., inclusiv constructii, reconstructii si/sau  modernizarea spatiilor si  zonelor aferente desfasurarii activitatilor;

- Fabricarea de peleti si brichete din biomasa.
                                      
O micro-intreprindere este considerata nou infiintata (start-up) daca este infiintata in anul depunerii Cererii de Finantare sau daca nu a inregistrat activitate pana in momentul depunerii acesteia, dar nu mai mult de 3 ani fiscali consecutivi.

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

Solicitantii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta sub‐masura sunt:

- Micro‐intreprinderi si intreprinderi neagricole mici existente si nou‐infiintate (start‐ups) din spatiul rural;
- Fermieri sau membrii unor gospodarii agricole (autorizati cu statut minim pe PFA) care isi diversifica activitatea de baza  agricola prin dezvoltarea unei activitati neagricole in zona rurala in cadrul intreprinderii deja existente, incadrabile in micro‐intreprinderi si intreprinderi mici, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate.

-Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile.

Atentie! Microintreprinderile si intreprinderile mici, atat cele existente cat si cele nou infiintate (startups) trebuie sa‐si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural, punctul/punctele de lucru  pentru activitatile aferente investitiei finantate prin proiect, trebuie sa fie amplasate in spatiul rural.

Descarca Ghidul+Anexele aferente sM 6.4

Foto: pixabay.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016